17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Merdanbaba Türbesi ve mesire yeri düzenleniyor

Ahlat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Ahlat’a 3 kilometre uzaklıkta bulunan Merdanbaba Türbesi civarında mesire alanı ve şehitlik düzenlemesi yapılıyor.

Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Köylere Hizmet Götürme Birliği kapsamında Merdanbaba Türbesi’nin düzenlemesinin yapıldığını ve bu alanda vatandaşlar için dinlenme yerlerinin kurulduğunu belirterek Mesire Alanı’nda 5 kamelya, 4 çeşme, su deposu, 20 araçlık otopark, yürüyüş parkurları, ağaçlandırma, abdesthane, mescit ve elektrik hattının da kurulduğunu yaklaşık olarak maliyetinin 100 milyar olduğunu ifade etti.

Merdanbaba Mesire Alanı’nın her türlü ihtiyaca cevap verebilecek, sakin huzurlu bir ortam olduğunu dile getiren Avşar; alanın turizm kenti olan Ahlat’a ayrı bir güzellik katacağını vurgulayarak alanının 2006 yılında halkın hizmetine açılacağını söyledi.

Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Zeki Ergezen’in de mesire alanını yapımında destek olduğunu ve yapımı süresince incelemelerde bulunduğunun altını çizen Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı Zeki Ergezen’e teşekkür etti.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 10:54:53
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 16:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?