1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Şehir içi aydınlandı

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Bitlis Müessese Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartılan çarşı içindeki refüj aydınlatma çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Yapılan çalışmalar sonucu 3 yıldır elektriksiz kalan ilçe, refüj aydınlatma çalışmalarıyla yeniden aydınlığa kavuştu. Ahlat TEDAŞ İşletme Şefi Metin Uzunpolat, ilçe merkezinde 7 kilometrelik bir refüj aydınlatma çalışması başlattıklarını anlattı.

Bu çalışmalarla çarşı içi refüjlerde 3 yıldır çalışmayan 284 adet aydınlatma direğinin elektrik hatlarının, lambaların onarıldığını belirten Uzunpolat, "Bu çalışmaların ardından şehrimiz karanlıktan aydınlığa kavuşmuştur "dedi. İlçe aydınlatmasının bitmesine ise en çok esnaf sevindi.

Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nesim Şeker, gecikmiş de olsa yapılan çalışmalara sevindirici olduğunu söyledi. Şeker, "Şehir içi aydınlatılması olmadığı için havalar kararınca birçok esnafımız işyerlerini kapatıp evlerine gidiyordu. Aydınlatma çalışmaları bitti. Şimdi geç saatlere kadar iş yerlerimizi açıyoruz. Vatandaşlar da geç saatlere kadar gelip alış veriş yapıyor. VEDAŞ yetkililerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 07:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?