2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Tabure yasağı kısa sürdü

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediyesi tarafından 6 ay önce başlatılan esnafın taburelerini ve eşyalarını cadde ve sokak kaldırımlarına konulmaması yasağı kısa sürdü.

Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, esnafın bu yasağa riayet etmemesinden kendisinin de sıkıntı duyduğunu belirtti.

Yıllardan beri ilçe halkının tepki gösterdiği kaldırımların işgali sorununun çözümü, geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda belediye başkanı makamına temsili olarak oturan kız öğrenci Aslı Yıldız'ın talebi üzerine gündeme gelmiş, alınan kararla uygulama başlatılmıştı.

Ancak aradan sadece 6 ay geçmesine rağmen kaldırımların yine esnaf tarafından teşhir için bırakılan eşyalar ve kahvehanelerin tabureleriyle işgal edilmesi, halkın tepkisine yol açtı.

Vatandaşlar, işgal nedeniyle kaldırımlarda değil artık yollarda yürüdüklerini, bu durumun trafiğin aksamasına neden olduğunu belirterek, belediyenin kararında ısrarcı olması gerektiğini belirtiyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, esnafın bu yasağa riayet etmemesinden kendisinin de sıkıntı duyduğunu belirtti. Başkan Gülmez, "Kaldırımın işgal edilmemesi için çevre belediyelerle anlaşmıştık.

İlçeye komşu diğer belediyeler de aynı yasağı uygulayacaklardı. Ancak çevre belediyeler bu yasağa uymayınca ilçe esnafından bu konuda tepki almaya başladık.

Esnaf yasağın sadece bizim ilçemizde uygulanmasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, defalarca yasağın kalkması konusunda talepte bulundu.

Biz kararımızın arkasında durduk. Ancak sürekli olmasa da denetim eksikliği nedeniyle yasak delinmiş gibi görünse de yasağımız hala devam ediyor. Yasağa uymayanlara gerekli uyarıları yapacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 15:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?