28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Taksicilerin korsan tepkisi

Ahlat’taki taksiciler, korsan taksicilerden taraf oldukça dertli. Dertlerini yetkililere duyurmak isteyen taksici esnafı, korsan olarak çalışan taksicilerin işlerini engellediklerini ve bu yüzden çoğu taksicinin siftah yapmadan evlerine döndüklerini belirttiler.

Korsan sorununun taksici esnafının kanayan yarası olduğunu belirten taksici esnaflarından Zafer Kırmızıkaya piyasada korsan diye adlandırdıkları hiçbir durağa bağlı olmayan ve vergi vermeyen kişilerin taksicilik yaptığını ve bu yüzden işlerinin gün geçtikçe kötü bir hal aldığını belirtti. Konuyla ilgili gerekli yerlere başvuru yaptıklarını belirten Kırmızıkaya, “Taksici esnafı olarak çok zor durumdayız. Korsan taksiciler piyasayı ele geçirmiş durumda ve hiç kimse buna dur diyemiyor. Yetkililere defalarca müracaat etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Son çare olarak konuyu Bitlis İl Emniyet Müdürü'ne bildireceğiz ve bu duruma el koymalarını isteyeceğiz. Eğer bundan da sonuç alamazsak ticari plaklarımızı götürüp İlçe Trafik Büro Amirliği'ne bırakacağız. Bizde onlar gibi bu işi korsan yapacağız. Bizler vergimizi verdiğimiz halde, korsan taksiciler gibi iş yapamıyoruz. Onlar bizden daha çok kazanıyor” şeklinde konuştu.

46 yıldır bu mesleği icra ettiğini belirten bir diğer taksici esnafı Ferman Kotan ise “46 yıldır taksicilik yapıyorum. Son birkaç yıldır bu iş iyice çırığından çıktı. Korsan taksiciler yüzünden iş yapamaz hale geldik. Yetkililerin duruma acilen çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 10:58:32
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 17:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?