19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Tanıtıma eğitim camiasından katkı

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçedeki tarihi eserlerin korunması ve tanıtılması yönelik bir kampanya başlattı.

Kampanyanın amacının Ahlat'ın tarihi dokusunu ortaya çıkarmak ve önemini anlatmak olduğunu aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, kampanyanın yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Oluşturulan kampanya çerçevesinde okullardaki öğrenci ve öğretmenlerden tarihi eserlerin korunması, çevresinin güzelleştirilmesi ve tanıtımına yönelik projeler beklediklerini belirten Uludağ, öğretmenlerimizin konuya ilgili oluşunun ise sevindirici olduğunu belirterek "Okullarımız öncelikli olarak kendi okul çevrelerindeki tarihi eserler başta olmak üzere, ilçe genelinde bulunan tarihi eserlerimiz ile ilgili koruma, güzelleştirme ve tanıtıma yönelik proje çalışması yapacaklardır. Oluşturulan inceleme komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren projeler uygun görüldüğü takdirde uygulamaya konulacaktır. Ayrıca proje sahibi okul ve öğrenciler ödüllendirilecektir" dedi.

Kampanya sonucu ortaya çıkarılacak projeleri kamuoyuyla paylaşıp hayata geçirilmesi için ilgili birimlere ileteceklerini belirten Uludağ şöyle konuştu:

"Kampanyanın hedeflerinden biri de ilçemizin tarihi dokusunu görsel projelerle ortaya çıkarmak. Tarihi eserlerin, kümbetlerin resimlerinin yaptırılarak ilçemizin çeşitli yerlerine asarak sergilemektir. Bunun yanı sıra kümbetlerimizin ışıklandırılmasını sağlamak, tanıtımı ile ilgili olarak eserin yanı başında bugünün teknolojisine uygun tanıtıcı tabelalar yaptırmak. Tarihi eserleri tanıtan broşür ve belgelerin bastırılarak gerekli yerlere dağıtılması öncelikli projelerimiz arasında yer alıyor."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 14:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?