5
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Nabi Eriş

Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde yaptırılan, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun ilk spor kompleksi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ahlatlı işadamı Nabi Eriş tarafından Erkizan Mahallesi’nde yaptırılan spor kompleksi bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Nabi Eriş, 4 bin 500 metrekarelik bir alanda yapılan spor kompleksinin, depreme dayanıklı olduğunu belirterek, kış şartlarının da göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

Spor kompleksinin 350 milyar liraya malolduğunu belirten Eriş, "Bu yatırımı ülke genelinde ele alırsak, gerçekten küçümsenecek bir yatırım olmadığını göreceksiniz. Kompleksin içinde halı saha, bilardo, dinlenme ve soyunma odaları, duş kabinleriyle kafeterya gibi bölümler bulunuyor. Halı saha yazlık ve kışlık olarak tasarlanmıştır. Tamamen standartlara uygun olarak yapılan halı saha, fıskiyeli sulama sistemi, kar yükü ve şiddetine uygun olarak kanun normlarına uygun olarak yapılıyor. Sadece halı sahanın temeline 500 torba çimento ile 6 ton demir kullanılması geleceğe ve insanlara verdiğimiz önemin bir göstergesidir" dedi.

Spor kompleksinin Ahlat’ta istihdamı da arttıracağını belirten Nabi Eriş, "İlk etapta 6 kişi işe alındı. Bu sayının her geçen gün daha da artacak. Gençlerimizi önce kahve köşelerden kurtarıp spora, daha sonra da turizme yönelterek turizm alanlarında yatırım yapacağız" şeklinde konuştu. Halı saha açılışına Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar