18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yol çalışmalarını yerinde inceledi

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Mutki İlçesi'nde asfalt yol ve asma köprü çalışmalarını inceledi. Vali Hacımustafaoğlu, ilk olarak Mutki İlçesi Kavakbaşı-İkizler grup köy yolunda incelemelerde bulundu.

Yapımı tamamlanan asfalt yol çalışmasını inceleyen Hacımustafaoğlu, Köy İşleri Müdürlüğü şantiyesinde çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Hacımustafaoğlu, köylülerin arazilerini vermemeleri nedeniyle bazı köylerde asfalt çalışması yapamadıklarını belirterek, "470 milyar liraya mal ettiğimiz Kavakbaşı-İkizler asfalt çalışmasını yerinde incelemek amacıyla geldik.

12 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmaları tamamlanmış. 25 civarında köyümüzün yararlanacağı bu yolda vatandaşlarımızdan kaynaklanan sıkıntılar yaşadık. Köy merkezlerinde vatandaşlar arsa vermeyince, bazı köylerde asfalt çalışması yapamadık" dedi.

Mutki Kaymakamlığı'nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Hacımustafaoğlu, şunları söyledi: "Mutki Kaymakamlığımız, bu yıl Köy-Des Projesi'nden 11 köyün içme suyunu, iki köyün yolunu ihale etti ve çok yakın bir sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacak.

Yine kaymakamlık imkanları kullanılarak, birçok okulumuzun onarımları yapılmıştır. Ayrıca Köy İşleri Müdürlüğümüz, Göztepe köprüsünü tamamladı, dolgu çalışmaları yapılmaktadır".

Vali Hacımustafaoğlu, daha sonra Çaygeçit köyünde yapımı devam eden asma köprüden incelemeler yaptı. 17 milyar liraya ihale edilen ve önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan köprünün Mutki Kaymakamlığı tarafından yaptırıldığı belirtildi.

25 metre uzunluk, 2 metre genişlik ve 3.5 metre yüksekliğindeki köprü, 5 haneli Çaygeçik köyü sakinleri tarafından kullanılacak.

.
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 15:11:04
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 14:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?