31
Mayıs
2024
Cuma
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

15 yıl önce öldürülen avukat anıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 1993 tarihinde faili meçhul bir şekilde öldürülen avukat Şevket Epözdemir, meslektaşları tarafından ölümün 15. yılında mezarı başında anıldı. 

Tatvan Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan avukat Şevket Epözdemir'in mezarını ailesiyle birlikte ziyaret eden Bitlis Barosu'na bağlı üyeler, burada bir basın açıklaması yaptı. Bitlis Baro Başkanı Avukat Mezher Yürek, yaşam hakkının bütün uluslararası ve bölgesel insan hakları tarafından güvence altına alındığını söyledi. Yürek, mezarlığı ziyaretteki amaçlarının meslektaşlarını yad etmek olduğunu belirterek, "15 yıl önce hunharca öldürülen Av. Şevket Epözdemir'i anmak için toplandık. İnsan haklarının hepsi önemlidir. Hiçbir hak diğerine feda edilemez, önem açısından haklar açısından bir sıralama yapılamaz. Ancak bazı haklar vardır ki onlar diğer hakların kullanılabilmesinin ön şartıdır. Yaşama hakkı böyle bir haktır. Yaşama hakkının olmadığı bir durumda diğer haklara sahip olmanın pek bir anlamı yoktur. Yaşama hakkı bakımından devletin hem negatif hem pozitif sorumlulukları vardır. Devlet görevlileri tarafından kanundan öngörülen istisnalar dışında bir kişinin kasten veya taksirle öldürülmesi yaşama hakkının ihlali anlamına gelir" dedi. 

Demokrasinin bir başkasının yaşama hakkını savunmak olduğunu ifade eden Baro Başkanı Yürek, "Bitlis Barosu olarak, insan hakları ihlallerini gerçekleştirenlere, düşünceyi ifadeyi suç sayanlara, gerçekleri karanlıkta bırakanlara karşı insan hakları savunucuları olarak hesap soran durumundayız. Kimden gelirse gelsin yaşam hakkı ihlalini kabul edilemez bulduğumuzu ve kınadığımızı ifade ediyoruz. Av. Şevket Epözdemir'e Allah'tan rahmet dilerken meslektaşları ve ailesi ile tüm dostlarına başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?