22
Mayıs
2024
Çarşamba
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

30 aile ekmek bekliyor

Tatvan İlçe Belediyesi tarafından 615 muhtaç aileye ücretsiz ekmek yardımı yapıldığı, dilekçe verip yardım isteyen 300 aileye ise kaynak yetersizliği yüzünden destek sağlanamadığı belirtildi.

İlçenin farklı mahallelerinde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan 300 aile bedava ekmek alabilmek için belediyeye başvurdu. Belediyenin imkanlarının yetersiz olması nedeniyle bu ailelere ekmek verilemediği belirtildi.

Tatvan Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Kenan Yürek, günde 4 bin 150 ekmek çıkarttıklarını, bunun da ihtiyacı karşılayamadığını belirtti. Yürek, şu anda ihtiyaç sahibi 615 aileye bedava ekmek dağıttıklarını ifade ederek, "Bu ekmeklerin bin 300 adeti İlçe Kaymakamlığı'nın yardımıyla çıkıyor. Halen dilekçe veren 300 aile ekmek bekliyor. Ama imkan yetersizliğinden dolayı veremiyoruz. Keşke bu insanlara yardım edebilsek. Ekmek dağıtımını 1. derecedeki yardıma ihtiyacı olan insanlara veriyoruz. Dul, yetim, sakat, ihtiyar, çalışanı olmayan ailelere özellikle koşuyoruz. Hatta çok kötü durumda olan insanlara elimizde bulunan ve çok acil olan vatandaşlara gıda yardımı da yapıyoruz. Daha çok aileye yardım etmek isterdik, ama imkanımız yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 15:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?