20
Mayıs
2024
Pazertesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

300 kişi iş sahibi oldu

Bitlis'in Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, belediyenin açtığı kurslardan mezun olan 300 kişinin iş sahibi olduğunu söyledi. 

Başkan Peker, Kültür Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçeyi kalkındırma mücadelesi verdiklerini belirtti. 

Peker, "Sosyal sorumluk alanındaki önemli çalışmalarımızdan biri de geçici istihdam projeleridir. Bu kapsamda, Haziran-Ekim 2008 döneminde 4 ay süreli bir geçici istihdam projesi uyguladık. Türkiye İş- Kurumu'nun finanse ettiği, Tatvan ve Çevresi Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği adına yürütülen bu projemizde 10 işsiz vatandaş, 4 ay süreyle sahildeki çevre çalışmalarında sigortalı olarak çalışmış ve kısa dönemli gelir elde etmiştir" dedi. 

Başkan Peker, 3 yıl içinde 3 bin gence kurs verildiğini belirterek, "2006 yılı ocak ayında başladığımız Tatvan Sahil Havzası Entegre Ekonomik ve Sosyal Gelişim Projesi kapsamında, 3 yıl içerisinde 3 binden fazla genç ve bayana mesleki eğitim verildi. Mesleki eğitimini tamamlayıp sertifikalarını alan 300 kişi halen hizmet alımları yoluyla kamuda ve özel sektörde çalışıyor. Halen devam eden kurslarımıza 2009 yılı Ocak ayından itibaren yeni mesleki branşları ekleyip, daha fazla gencin ve bayanın bu kurslardan yararlanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin balcı IP: 88.230.69.xxx Tarih : 3.12.2008 20:39:37

sayın başkanıma teşk eder her fikir her düşünce senin gibi düşünseydi çalışmaya adaam bulamazdın siz tatvana çok hizmetler ettiniz size tatvanlılar adına teşk eder saygılarımı sonarı bir 5 yıl daha diyoruz