25
Mayıs
2024
Cumartesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

AKP ayrımcılık yapıyor

DEMİRTAŞ'IN BİTLİS ZİYARETİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti hükümetinin artık belediye politikasını gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, muhalefet partilerindeki belediyelere karşı ayrımcı tutumun çok bariz bir şekilde ortaya çıktığını ileri sürdü.

Güroymak ilçesinde katıldığı açılışların ardından Tatvan'a gelen Demirtaş, 42. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı ve Kültür Sanat Festivali'nin alanını da gezdi. Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ve parti yöneticileriyle beraber fuar ve festival alanını gezen Demirtaş, AK Parti hükümetinin belediyeler arasında ayırımcılık yaptığını öne sürdü. Tatvan'ın en büyük sorununun önceki dönemden kalan borçlar olduğunu ifade eden Selahattin Demirtaş, "Tatvan Belediyesi'ni devraldığımız günden bu yana arkadaşlarımız yoğun bir çaba içerisinde ve bugüne kadar aksamış olan hizmetleri tamamlamaya çalışıyor. Aynı zamanda geçmişte başlayıp ta devam eden hizmetlerin de yerine getirilmesi ve devam etmesi açısından da büyük bir gayret gösteriliyor. Fakat Tatvan'ın en büyük sorunu, belediyenin devralmış olduğu borçlardır. Sayın Başbakan zaman zaman açıklamalarında belediyeler arasında ayrımcılık yapmadığını ifade ediyor ama Tatvan bu durumun en büyük örneğidir. AK Parti hükümetinin artık bu belediye politikasını gözden geçirmesi gerekiyor. Yani muhalif belediyelere, muhalefet partilerindeki belediyelere karşı ayrımcı tutum çok bariz bir şekilde ortaya çıktı. Bence, artık Tatvan halkı bu konuda sesini yükseltmelidir. Sayın Başbakan 'biz hiçbir konuda ayrımcılık yapmadık, bütün belediyelere eşit davranıyoruz' derken, her halde bunu en iyi Tatvan halkı hissediyordur diye düşünüyorum" dedi.

Tatvan Belediyesi'nin baskı altında hizmet yürütmeye çalıştığını dile getiren Demirtaş, "Bu ilçe belediyesi AK Parti'den BDP'ye devredilirken resmi borcu 45 milyon TL olarak biliniyordu. Fakat arkadaşlarımız devraldıktan sonra kurumlarla yapılan yazışmalar neticesinde borcun gerçek durumu 70 milyon TL olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla bir ilçe belediyesinin 70 milyon TL borçla hizmet yürütebilmesi çok zor bir iştir. Bugüne kadar burada yapılmış olan hizmetlerin tamamı neredeyse borçla yapılmış. Şimdi belediyemiz bu borçları ödeme baskısı altında hizmet üretmeye çalışıyor. Bir dönem önce belediye AK Parti'deyken bu kadar baskı yoktu. Şimdi belediye bizdedir diye elektrik ve vergi borçları tahsis edilmeye çalışılıyor. Bu koşullarda, bu durumdan Tatvan halkı zarar görür. Buna rağmen belediyemiz göreve geldiği günden bugüne kadar, bu kadar olanaksızlar içerisinde hizmetler aksamasın ve başlamış olan çalışmalar devam etsin diye özverili ve fedakar bir çalışma yürütüyor. Ben inanıyorum ki Tatvan halkı da bunu görüyor ve olup bitenin farkındadır. Burası büyük ve güzel bir ilçedir. Diğer ilçelere nazaran, bu ilçenin ticaret ve turizm açısından gelişme potansiyeli çok yüksektir. Belediyemiz de bu potansiyelin ortaya çıkması ve verimli bir şekilde Tatvan halkının hizmetine dönüştürülmesi için her türlü görüş ve desteğe açık bir şekilde çalışma yürütüyor. Tatvan halkı da desteğini esirgemiyor ve ben Tatvan halkına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ve esnaflarla sohbet ederek sorunlarını da dinleyen Demirtaş, daha sonra fuar alanından ayrıldı.

DEMİRTAŞ'IN BİTLİS ZİYARETİ
DEMİRTAŞ'IN BİTLİS ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 10:35:04
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 17:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?