17
Mayıs
2024
Cuma
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Bebek dostu hastane

Tatvan'da bulunan Tatvan Çocuk ve Doğumevi, UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) tarafından düzenlenen bir kampanyada "Bebek Dostu Hastane" seçildi. 4 Ekim 2004 tarihinde Ankara’da yapılan bir törenle alınan plaket, Tatvan Çocuk ve Doğumevi Hastanesi girişine asılırken, Başhekim Uzman Dr. Muzaffer Balibey, bu durumdan gurur duyduklarını söyledi.

UNICEF tarafından düzenlenen bu kampanyaya katılmak için gerekli şartları yerine getirdiklerini belirten Dr. Balibey, gelen heyete hastaneyi gezdirdiğini ve olumlu not aldıklarını anlatarak, "Bizi Ankara’daki törene davet ettiler. Bitlis’te plaketi alan tek hastane biziz. Hastanemizde ailelere çocuk yetiştirme ve gelişimi hakkında bilgi veriyoruz. Tam teşekküllü yoğun bakım ünitesi ve cerrahi yoğun bakım ünitemizi de devreye soktuk. Hastanemizde artık 5 yıldızlı otel gibi hizmet veriliyor" dedi. Dr. Balibey, aile planlaması konusunda ailelere eğitim vermeye başlayacaklarını da ifade ederek, şöyle devam etti:

"Aile planlaması anne ve babanın ortak kararından olur. Bölgemizde feodalitenin baskın olmasından dolayı anne tek başına karar veremiyor. Bu yüzden planlama, anne ve babanın ortak kararından geçiyor. Biz de eğitim planlamasını buna göre yapıyoruz. Hastanemizde ayrıca bebeklerin rutin aşı takipleri için poliklinik servislerini hizmete sokacağız."

Tatvan
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 14:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?