26
Mayıs
2024
Pazar
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

DTP'liler toplu halde BDP'ye geçti

TATVAN'DA DTP'LİLER TOPLU HALDE BDP'YE GEÇTİ

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Teşkilatı üyeleri, düzenlenen bir törenle toplu halde Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçtiler.

Barış ve Demokrasi Partisi binası önünde düzenlemiş oldukları bir törenle DTP Eski Bitlis Milletvekili M. Nezir Karabaş, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, İl Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Partililere Kürtçe ve Türkçe olarak seslenen Bitlis Milletvekili M. Nezir Karabaş "DTP'yi kapatan anlayış parti kapamakla bizleri susturamaz. Şimdiye kadar HADEP, DEHAP, ve DTP kapatıldı da ne oldu, işte şimdi yine başka bir partide sizlerle birlikteyiz. Bizler için partinin adının çok önemli olmadığını özellikle belirtmek istiyorum, çünkü parti adı ne olursa olsun bizim için öneli olan yine sizlerle birlikte olmaktır ve yeni partimiz BDP ile sizlerle birlikteyiz" dedi.

Hiçbir zaman bölücülükten yana olmadıklarını belirten Milletvekili Karabaş; "Bizler Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam ediyoruz. Asıl bölücüler bizleri birbirimizden ayırmak isteyen, partileri kapatan, ülkede barış ve demokrasiyi kabullenemeyen kişilerdir. Parti kapatmakla Kürt halkını susturamayacaklar. Geçmişte birçok kez partiler kapatıldı ve birçok seçilmiş insana yasak getirildi. İnsanlar sadece düşüncelerinden dolayı cezaevine atıldı" diye konuştu.

Yeni parti açılışları için toplanan BDP'liler, slogan atarak halaylar çektiler ve yapılan konuşmaların ardından olaysız dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 17:03:00
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 22:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?