23
Mayıs
2024
Perşembe
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Fuar hazırlıkları tam gaz

Tatvan Belediyesi, her yıl 30 Haziran-20 Temmuz tarihleri arasında açılan Tatvan Doğu Anadolu Fuarı için çalışmalarını hızlandırdı. Fuar hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, fuarın giriş kapısını Ahlat taşıyla yeniden yaptıklarını belirtti.

Peker, 35 yıldan bu yana var olan kapının değiştirilerek daha otantik olmasını sağladıklarını belirterek, "Fuarın bölgeye ekonomik anlamda çok şey kazandırmadığını biliyoruz. Bu yıl 5 bin davetiye bastırıp dağıttık. Çok daha güzel bir fuar yapmayı amaçlıyoruz. Dilerim vatandaşlarımız da memnun kalırlar" dedi.

Denizcilik Müsteşarlığı’nın da ilk kez Kabotaj Bayramı’nı resmi olarak Tatvan’da kutlayacağını hatırlatan Peker, "Su Federasyonu tarafından Ulusal Yelken Yarışması ve yine Ulusal Yamaç Paraşüt Yarışması olacak. Yine fuar günleri içinde Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri 9 Temmuz’da düzenlenecek ’AB Perspektifinde Bölgesel Kalkınma’ konulu bir panele katılacak. Ayrıca fuarda ünlü ses sanatçıları Latif Doğan, Kıvırcık Ali ve Uğur Işılay da birer konser verecek. 10 Temmuz’da Nemrut Krater Gölü Şenlikleri de programlarımız arasındadır" diye konuştu.

Peker, ayrıca fuar dönemi boyunca Bitlis halkına bir otobüs tahsis edecekleriniz de dile getirerek, "Maddi durumu iyi olmayan Bitlisli hemşehrilerim için bir otobüs tahsis edeceğiz. Fuar boyunca otobüs il merkeziyle ilçemiz arasında ziyaretçi taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 16:29:56
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 16:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?