29
Mayıs
2024
Çarşamba
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Hasarlı binalar boşaltılacak

Van'da yaşanan deprem felaketiyle birlikte sarsılan Bitlis'in Tatvan ilçesinde depremden etkilenen 170 bina ve eve oturulamaz raporu verildi.

İl dışından, ilçede depremden etkilenen ev ve binaları tespit etmek ve hasarlı binalar ve evleri boşalttırmak amacıyla ilçeye gelen hasar tespit ekipleri Tatvan ilçesi ve ilçeye bağlı köylerde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Tatvan Polis lojmanlarının da aralarında bulunduğu 170 bina ve eve oturulamaz raporu verdi. Hazırlanan rapor neticesinde hasarlı evlerin özellikle köylerde ki kerpiç evlerde çoğunlukta olduğu kaydedildi.

KAYMAKAMLIK DEVREYE GİRDİ

Yaşanan deprem felaketinden dolayı evlerinde hasar oluşan ve hasar tespit ekibi tarafından oturulamaz raporu raporu verilen ev sahiplerinin evlerini boşaltmaları durumunda daha güvenli evlere taşınmaları için kira desteği verileceği açıklandı.
Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hasar tespit ekibinin evlerine oturulamaz raporu verilen ev sahiplerinin Kaymakamlığa dilekçe ile başvurmaları durumunda yaza kadar kira desteği verileceği kaydedildi. Ailelere ortalama 4 ay olmak üzere her ay 250 TL verileceğini kaydetti.

PREFABRİK EVLER GELECEK

Öte yandan, Tatvan'da hasarlı bulunan evlerin boşaltılması ve boşaltılan ev sakinlerini prefabrik evlere yerleştirilmesi için ilçeye prefabrik ev talebinde de bulunulduğu ifade edildi. Ayrıca oturulamaz raporu verilen Tatvan Polis lojmanlarının da boşaltılmaya başlandığı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 15:30:22
Güncelleme :5 Ocak 2012 Perşembe 16:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?