18
Mayıs
2024
Cumartesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

İsrail vahşetini anlattı

GEMİDEKİ GAZZE GÖNÜLLÜSÜ,  İSRAİL VAHŞETİ ANLATTI

Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere, İsrail askerleri tarafından yapılan vahşi saldırı sonucunda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılanlar arasında bulunan, Mehmet Zeki Sönmezler, Bitlis'in Tatvan ilçesinde basın açıklaması yaparak, yaşadıkları vahşeti anlattı.

Öğle saatlerinde uçakla Muş'a gelen Mehmet Zeki Sönmezler, uzun bir araç konvoyu ile Tatvan'a döndü. Tatvan'daki evinin önünde bayram havası içinde karşılanan Sönmezler, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasında, yaşadıkları vahşeti detaylı bir şekilde anlattı. Tüm Türkiye ve Bitlis adına Filistin'e insani yardım götürmek amacıyla yola çıktığını belirten Sönmezler, denizin ortasında İsrail askerlerinin saldırısına uğradıklarını ve bir anda onların zulümleriyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Böyle bir vahşetin, Dünya'nın hiçbir yerinde olmadığını dile getiren Sönmezler, “İsrail askerleri gemiyi kuşatarak önlerine gelenleri öldürmeye başladı. Yaralı, hasta, yaşlı, bayan ayrımı yapmadan, hepimizi gasp ettiler ve işkence yapmaya başladılar. Bizlere bir takım kağıtlar imzalatmaya çalıştılar ama biz imzalamayınca bu kez de tehdit etmeye başladılar” şeklinde konuştu. Yaklaşık 500 kişinin katılım gösterdiği basın açıklamasında, Sönmezler kendisine yöneltilen soruları da yanıtsız bırakmadı.

11 yaşındaki ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi, Furkan Kranşal'ın 'Siz Filistin'e taraf olduğunuzu belirtmek için mi gittiniz, yoksa yardım maksatlımı gittiniz?' sorusunu sorusu üzerine Sönmezler, “Evet biz gitme kararı almakla taraf olduğumuzu belirttik, yardım için de gittik” cevabını verdi.

Duygulu anların yaşandığı basın açıklamasından sonra, şehitler için Fatiha okundu ve 'Kahrolsun İsrail' sloganları atan vatandaşlar, olaysız bir şekilde dağıldı.

GEMİDEKİ GAZZE GÖNÜLLÜSÜ,  İSRAİL VAHŞETİ ANLATTI
GEMİDEKİ GAZZE GÖNÜLLÜSÜ,  İSRAİL VAHŞETİ ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2010 Pazar 15:40:00
Güncelleme :6 Haziran 2010 Pazar 16:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?