18
Mayıs
2024
Cumartesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Kabotaj Bayramı'nda ilginç yarışma

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde ilginç bir yarışma düzenlendi. Yarışmacılar, Van Gölü'ne bırakılan ördeği yakalamak için büyük çaba gösterdi.

79. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde bir tören düzenlendi. Sahil Parkı İskelesi'nde düzenlenen törende, ilginç yarışmalar yapıldı. Yarışmaları, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere 2 gündür Bitlis'te bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da izledi. Düzenlenen yarışmalarda renkli görüntüler yaşandı. Yapılan yüzme yarışlarından sonra, yağlı direkte kalma yarışı ilgiyle izlendi. Yarışmacılar yağlı direğin ucundaki bayrağı almak için çaba gösterdi. Yağlı direkte yürümeye çalışan yarışmacılar bir bir Van Gölü'ne düşerken, bayrağı alan ise olmadı.

İlk kez düzenlenen ördek yakalama yarışı ise büyük ilgi gördü. Van Gölü'ne bırakılan ördeği yakalamak için yarışmacılar büyük gayret gösterdi. Yaklaşık yarım saat süren kovalamanın ardından Ahmet Sevi adlı yarışmacı, ördeği yakalamayı başardı. Yarışmayı kazanan Ahmet Sevi'ye ödül olarak, yakaladığı ördek verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 00:07:13
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 14:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?