24
Mayıs
2024
Cuma
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Kar yağışı ev yıktı

Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle bir evin yıkıldığı bildirildi. İlçede hafta başından beri etkili olan kar yağışı nedeniyle Fatih Mahallesi’ndeki bir evin büyük bir kısmı yıkıldı.

Evi yıkılan aileye, Tatvan Belediyesi ile Tatvan Kaymakamlığı yardım götürdü. Evde yaşayan Aynur Aris, 4 çocuğuyla birlikte çok büyük bir sıkıntı yaşadığını söyledi. Eşinin ilçede iş bulamadığı için İstanbul’a gitmek zorunda kaldığını belirten Aris, "4 günden beri ben ve çocuklarım, yaşamımızı, yıkılmaya yüz tutan bir odada geçiriyoruz. Bu odamızda da çökme tehlikesi var. Dolayısıyla korkuyla yaşıyoruz. Sobada kullanmak için yakacak bile bulamıyoruz. Çocuklarım soğuktan hasta oldu. Yaşadığımız yerde hayvanlar bile yaşamaz. Bize birilerinin sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü çok zor şartlarda yaşıyoruz’’ dedi.

Olayı duyduktan sonra hemen harekete geçtiklerini söyleyen Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, bu aileye belediye ile birlikte her türlü yardımı sağlayacaklarını ifade ederek, ’’Ailenin barınması için acil olarak bir ev kiralayacağız. Mağdur durumdaki ailenin yıkılan evini ilkbaharla birlikte onarmaya başlayacağız’’ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 18:57:11
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?