19
Mayıs
2024
Pazar
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Kardeşi ile aynı kaderi paylaşıyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde harabe evde tek başına yaşayan 77 yaşındaki, Zühra Coşkun'un 81 yaşındaki ablası Şöhret Örün de kardeşiyle aynı kaderi paylaşıyor. 

Aydınlar Mahallesi Levent Caddesi'nde bir akrabasının verdiği tek odalı evde yaşamını sürdürmeye çalışan Şöhret Övün, kendisine bakacak kimsesi olmadığını ve bu nedenle tek başına yaşamak zorunda olduğunu belirtti. Örün "20 yıl önce eşini kaybettikten sonra kızlarımla bir süre yaşadım. Ancak kızlarım da evlenip gidince yalnız kaldım. Bolalan köyünden 7 yıl önce Tatvan'a geldim ve burada akrabalarımın bana verdiği tek odalı bir evde yaşıyorum" dedi. 

Evde tuvalet ve su sorunu olduğunu da dile getiren Şöhret nine, "Benim sağlık sorunlarım da var. Kardeşim Zühra da aynı benim gibi yardıma muhtaç ve perişan bir hayat sürüyor. Hayırsever vatandaşların ve yetkililerin bana ve kardeşime yardım etmesini istiyorum" şeklinde konuştu. 

İlçenin Aydınlar Mahallesi Levent Caddesi'nde yıkık dökük bir evde yaşamını sürdürmeye çalışan Zühra Coşkun'un yaşadığı dramın basında yer alması üzerine olaya el koyan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, evi onarılması için ekip görevlendirmişti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?