17
Mayıs
2024
Cuma
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Kız öğrencilere kırtasiye yardımı

Tatvan İlçesi’nde sürdürülen ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyasında okula kazandırılan 12 kız öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtan Kaymakam M. Ali Özkan, okula gönderilen kız çocuklarına her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.

Tatvan İlçesi Dalda Köyü İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Kaymakam Özkan, çocukların eğitimi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. Özkan, bölgede kız çocuklarının pek okutulmadığını ve bunun da bir hata olduğunu belirterek, "Eğitimle ilgili sıkıntınız varsa biz gidermeye hazırız. Genellikle bizde kızlar okutulmuyor. Bu bölgenin bir hatasıdır. Bunlar bizim çocuklarımızdır. Bunlara bizler sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

Dalda Köyü’nün Muhtar Vekili Fahrettin Uğuryurt ise, bütün çocukların okumaları için köylü olarak bir araya gelip sıkıntıları aşacaklarını belirterek, taşımalı eğitime giden öğrencileri için servis aracı istedi. Kaymakam Özkan, kız çocukların okumaları ve eğitimine devam etmeleri durumunda karne gününde yine aynı ekiple gelerek, köyde bir etkinlik yapacakları sözünü verdi.

tatvan
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 09:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?