22
Mayıs
2024
Çarşamba
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Madde bağımlısı çocuklar sorunu

Tatvan Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, ilçedeki madde bağımlısı olan çocukların bu zararlı alışkanlıktan kurtarılması için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Hacıbektaşoğlu İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede madde bağımlılığı bulunan az sayıda çocuk olduğunu belirtti. Bu çocukların madde bağımlığından kurtarmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü, muhtarlar ve aileler ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini belirten Hacıbektaşoğlu "Çok az sayıda olmasına rağmen ne yazık ki madde bağımlısı olan çocuklarımız var. Genellikle bali bağımlısı olan bu çocuklarda evlerine gidip gelen, sokakta yaşamayan çocuklar. Bu çocukları bağımlılıktan kurtarmak için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Tatvan'da büyük şehirlerde görülen anlamda sokak çocuğu olmadığını belirten Hacıbektaşoğlı, "Ancak, ilçede problemli olarak ifade edilen türden bazı çocuklar var. Bu çocuklar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün takibindedirler. Takıldıkları yerlere sürekli denetimler yapılıp bu çocuklar oradan alınıp ailelerine teslim edilmektedir. Yaşanan bu sorun sadece polis tedbirlerle çözülemeyecektir. Ailelerin bu konuda bizlere yardımcı olması gerekiyor. Bu işbirliği neticesinde madde bağımlısı çocukların hem tedavi hem de tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 12:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?