26
Mayıs
2024
Pazar
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Nevruz'da Dolar yaktılar

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen kutlamalarda Nevruz ateşi ABD dolarıyla yakıldı.

Tatvan Fuar Alanı'nda DTP tarafından organize edilen Nevruz programına; DTP Muş milletvekili Sırrı Sakık, Bitlis milletvekili Nezir Karabaş, Iğdır milletvekili Pervin Buldan, DTP Bitlis Belediye Başkan Adayı Şefik Beyaz, Tatvan Belediye Başkan Adayı Abdullah Ok ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Sık sık PKK terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılan programda, Apo posterleri ve sözde PKK bayrakları açıldı. Yağışlı hava nedeniyle Nevruz ateşi uzun bir süre yakılamadı. DTP Tatvan Belediye Başkan Adayı Abdullah Ok, Nevruz ateşini ABD doları ile yaktı.

Programda konuşan DTP Muş milletvekili Sırrı Sakık; vali, kaymakam ve güvenlik güçlerinin tarafsız davranmalarını istedi. Sakık, "Şiddetle beslenenler sorunların bitmesini istemiyor. Sınır ötesi operasyonlara izin veren parti ve milletvekilleri, Kürt çocuklarının katledilmesine onay verdi. Bölgeye garibanların çocukları asker olarak gönderiliyor. Kendi çocukları Amerikalarda keyif sürüyor. Vali, kaymakam ve güvenlik güçleri, AK Parti'nin sözcüleri değilsiniz. Siz halkımız için görevlendirilen kamu memurlarısınız. Sizler tarafsız olursanız sizleri başımıza taç ederiz ama taraf olursanız kapınıza bela oluruz" dedi.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Nevruz programında vatandaşlar yerel sanatçıların Kürtçe okuduğu şarkılarla halay çekti. Nevruz kutlamaları olaysız bir şekilde sona ererken, yasa dışı slogan atan 3 kişi gözaltına alındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 19:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?