19
Mayıs
2024
Pazar
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Okumak için Tatvan Kaymakamı'na mektup yazdı

Tatvan’ın Pınarbaşı Mahallesi’nde yaşayan Songül Akay, maddi sıkıntılar nedeniyle ilkokulu zor bitirdi. Açık ilköğretime başlayan ve 2. sınıfta olan Akay, derslerinde başarılı olmak için İngilizce kursuna gitmek istedi; ancak maddi imkansızlık nedeniyle bu kursa gidemeyen Songül, çareyi Kaymakama müracaatta buldu. Kaymakam M. Ali Özkan’la görüşemeyen Songül Akay, çareyi kaymakama mektup yazmakta buldu. Akay mektubunda, sadece 5. sınıfa kadar okuyabildiğini, açık ilköğretimi dışardan okuduğunu ve İngilizce kursuna gitmek istediğini belirterek, "Kaymakamım, başarılı bir öğrenciyim. Daha önce okuyamadığım için açık ilköğretimde İngilizce dersinden başarılı olamıyorum. İngilizce dil kursuna kaydımı yaptırdım. Gerekli olan aylık ücreti babam yatıramıyor. Ben de her Türk kızı gibi eğitimli ve kültürlü olmak istiyorum. Sizden ricam bana bu konuda yardımcı olmanızdır. Kursa gidemezsem okulu asla bitiremem" diye yazdı.

Tatvan Kaymakamı M. Ali Özkan, mektubu okuduktan sonra Songül’ü telefonla arayarak makamına davet etti. Makamında bir süre görüştükten sonra masraflarının karşılanacağını söyleyerek, medeni cesaretinden dolayı duygulandığını dile getirdi. Özkan, "Songül kızımız çok büyük bir fedakarlık göstererek, belki de birçok genç kızımıza örnek olacak. Okumanın yaşının olmadığının bir göstergesidir. Biz Songül gibi okumak isteyip de çeşitli nedenlerden dolayı okuyamayan kız çocuklarımızın da bu medeni cesareti kullanmalarını istiyoruz. Okumayı isteyen her kız çocuğumuza her türlü desteği vereceğiz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erhan Aslan ile birlikte Akay’ın evine giden Özkan, Songül’ün annesine, "Kızınız medeni bir cesaret göstererek, okumadaki azmini kanıtladı. Bundan böyle Songül bizim de kızımız. Onun başarılı olması için devlet olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu. Songül ise, "Birkaç kez kaymakamla görüşmek için gittim. Ancak bir türlü görüşemedim. Son bir umut içinde Kaymakam Beye mektup yazdım. Birkaç gün içinde cevap alamayınca iyice umudumu kaybettim. Sonra gelen telefon beni korkuttu. Kaymakam bey sizi bekliyor denilince ’acaba yanlış bir şey mi yaptım’ dedim. Kaymakamlık makamında gördüğüm ilginin şokundayım. Çok mutluyum. Benim gibi okumak isteyen genç kızlarımıza seslenmek istiyorum: Hiçbir şey imkansız değildir. Yeter ki, okumak isteyin. Kaymakamımıza sonsuz teşekkürler ederim. Okuyup hukukçu olmak istiyorum. Avukat olup savunmasız insanları savunmak istiyorum" şeklinde konuştu. Öte yandan Kaymakam Özkan, okul masrafları için Songül’e 100 milyon liralık bir çek verdi.

iha-tatvan
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 12:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?