20
Mayıs
2024
Pazertesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Sarhoş doktora arkadaş kıyağı

Bitlis'in Tatvan İlçe Devlet Hastanesi'nde, trafik kazasına karışan bir doktor ile kendisine ait delilleri karartmaya çalıştığı iddia edilen 5 mesai arkadaşı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, A.M.H yönetimindeki 44 A 291-10 İran plakalı yolcu otobüsü ile G.Ç.I. yönetimindeki 34 VJ 4741 plakalı otomobil, ilçenin Esentepe Mahallesi Üçyol mevkiinde çarpıştı.

Kazanın ardından araç sürücüleri A.M.H ile G.Ç.I.'yı sağlık testinden geçirilmesi için Tatvan Devlet Hastanesi'ne götüren polisler, burada doktor olarak görev yaptığı belirlenen G.Ç.I.'nın alkollü araç kullandığını fark etti. Bunun üzerine polis, G.Ç.I.'nın kan örneklerinin alınarak tahlil yapılmasını istedi. Hastanede
görevli 2 doktor ve 3 hemşire, mesai arkadaşları G.Ç.I.'dan aldıkları kan örneklerinin yerine laboratuvara gönderdikleri başka bir hastaya ait olduğu ileri sürülen tahlil sonuçlarını polise teslim etti.

Kendilerine teslim edilen sonuçlardan şüphelenen polis memurları, tahlilin yeniden yapılmasını istedi. Bunu kabul etmeyen doktorlar ile polis memurları arasında çıkan tartışmanın ardından, durum Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildi. Bunun üzerine hastaneye gelen nöbetçi cumhuriyet savcısı, söz konusu doktordan yeniden kan alınarak tahlillerinin yapılmasını istedi. Cumhuriyet savcının gözetiminde yapılan tahlil sonuçlarının öncekilerle örtüşmediği ortaya çıktı. İlk alınan kan örneklerinin başka bir hastaya ait olduğunu ve G.Ç.I.'dan alınan kan örneklerinde alkol tespit eden savcı, G.Ç.I. ve kendisine yardım ederek delilleri karartmaya çalıştıkları ileri sürülen K.G ve Y.Y. isimli doktorlarla E.Y., A.B. ve N.Y. isimli hemşirelerin, "delilleri gizleme, karartma ve yok etme" suçlamaları ile gözaltına alınmasını istedi. Tatvan Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan zanlıların, nöbetçi mahkemeye sevk edildiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 12:42:58
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 12:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?