19
Mayıs
2024
Pazar
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

SYDV'den yoksullara kömür

TATVAN'DA 10 BİN TON KÖMÜR YARDIMI

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ihtiyaç sahiplerine Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 10 bin ton kömür yardımı yapılacak.

Tamamı 20 gün sürecek olan kömür yardımı dağıtımına bir haftadır başlanıldığını belirten Tatvan İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, tek tek evlere gidilerek yardıma muhtaç ailelerin durumunun tespit edildiğini söyledi.

Gündibi "Yaklaşık 4 ay gibi bir sürede yapılan durum araştırmasıyla beraber dosyalar da tamamen gözden geçirildi. Bizde dosyası olan 1'inci ve 2'nci derecede fakir 314 aileye 2'şer ton, durumu asgari seviyede olanlara ise 1'er ton kömür yardımı yapılacaktır. Fakir ailelerin zaten maddi durumu ortada olduğu için bir de nakliye ek ücreti ile sıkıntı yaşamamaları için bu yıl farklı bir uygulama yaptık. Yardım kömürünü ihtiyaç sahiplerine kapılarında teslimat yapıyoruz. Yaklaşık 7 gündür başlatmış olduğumuz kömür dağıtımı 20 gün sürecektir. Günde 300 ton dağıtılarak toplamda, ilçe merkezine 8 bin ton, köylere ise toplam 2 bin ton kömür dağıtılacaktır" dedi.

Kaymakam Güldibi "Biz her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Gerek yiyecek ve giyecek, gerek yakacak ve nakit olarak yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızı da hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

TATVAN'DA 10 BİN TON KÖMÜR YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 13:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?