17
Mayıs
2024
Cuma
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tatvan Çocuk Meclisi kuruldu

Bitlis’in Tatvan İlçesi Belediyesi tarafından Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez kurulan belediye çocuk meclisi, toplantılarına başladı.

Tatvan Belediyesi toplantı salonunda yapılan meclis toplantısının açılışında bir konuşma yapan Tatvan Kaymakamı M. Ali Özkan, merkezi yerel yönetimlerin önemine değindi. Özkan, atanmışların her zaman seçilmişlerin hizmetinde olduğunu belirterek, "Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak uzun süre bu projenin üzerinde çalıştık. Atanmışlar her zaman seçilmişlerin hizmetindedir; seçilen insanlar belli bir kitleyi temsil eder ve o kitlenin sorunlarını bizlere ulaştırır. Eğer Tatvan kötü yönetiliyorsa kaymakam, belediye başkanı ve diğer seçilmişlerin eksikliğidir. Düşüncelerinizi meclisinize taşıyarak tartışıp karara bağladıktan sonra belediye başkanına sunarsanız çok daha güzel hizmetler yapılacaktır. Tatvan’ı sizler idare edeceksiniz. Merkezi yönetimin yerel yönetime yetki vermesinin çok doğru bir karar olduğuna katılıyoruz. Ankara’dan Türkiye idare edilemez. Oradan çıkan bir kanun burada kolay kolay uygulanmıyor. Belediye de size yetkileri devrediyor" dedi.

Belediye Başkanı M. Emin Peker ise, çocukların hayallerinden ve fikirlerinden faydalanarak çok daha başarılı işler yapılacağının mümkün olacağının altını çizerek, "Doğunun incisi olan Tatvan’a güzel hizmetler yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki hizmetlerde de çocukların fikirleriyle hareket ederek birçok yeniliğe imza atacağız. Gençler ve kadınlar meclisi oluşturarak, toplumun her kesiminin fikirlerinden faydalanmak istiyoruz. Oluşan örnek girişimle çocukların fikir ve görüşleriyle eksiklerimizi görmüş olacağız" diye konuştu.

Daha sonra ilçede bulunan okul başkanlarından oluşan 25 kişilik meclis ilk olağanüstü toplantısını yaptı. Yapılan oylamada, 4 oyu paylaşan Bedri Ok ve Ömer Faruk arasında başkanlık için kura çekildi. Kura sonucu Bedri Ok meclis başkanlığına getirildi. Yardımcılığına Ömer Faruk ve katip üyeliğe ise Ender Barış İmamoğlu ile Hüseyin Karaman seçildi. Meclis Başkanı yaptığı teşekkür konuşmasında, eğitimin ilk olarak evde başladığını belirterek, "Bizler annelerimize okuma-yazma öğretebiliriz. Çünkü cahil bir anne çocuklarının okula gitmelerini pek istemez. Bizler ailelerimizi toplayarak bunlara akşamları ders verebiliriz. İlk önerim bu olacaktır" ifadesini kullandı.

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 11:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal IP: 212.175.61.xxx Tarih : 2.04.2005 19:47:12
Tatvan belediyesine bu yaptığı güzel çalışmasından dolayı teşekkürler