18
Mayıs
2024
Cumartesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tatvan Kaymakamı Özkan'dan köy ziyareti

Bitlis'in Tatvan İlçe Kaymakamı M. Ali Özkan, yaptığı haftalık köy gezilerinde Adabağ Köyü'nü ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinledi.
Kaymakam Özkan, köy meydanında toplanan vatandaşlarla sohbet ederek, Adabağ Köyü'nün önemini anlattı. Özkan, Adabağ Köyü'nün bölgedeki domates üretiminde en büyük paya sahip olduğunu söyledi. Özkan, hasat döneminde köyde günlük ortalama 15-20 ton domates üretimi mevcut olduğunu belirterek, "Bu domatesleri üretmenin yanı sıra pazarının olması gerekir. Bu yüzden köylünün sıkıntı yaşadığını biliyorum. Köylü kendi başına bir şeyler yapmaya çalışmış fakat güçleri yetmeyince bırakmışlar. Köy halkı kendi imkanları ile bir soğuk hava deposu inşa etmeye çalışmışlar. Fakat buna güçleri yetmemiştir. Proje çok güzel ve Adabağ Köyü'nün buna büyük ihtiyacı vardır. Köylü, ürettiğinin gözü önünde çürümesine razı olamaz. Biz bu projeyi sayın Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'e iletmiştik. Kendisi bu projenin çok güzel olduğunu, bunun için çalışmalar yürütebileceği sözünü vermişti. İmkanlar doğrultusunda yaklaşık 350-400 milyar liraya mal olacak bu tesisi hayata geçirmek için çalışmalar yürüteceğiz" dedi.
Kaymakam Özkan daha sonra köy okulunu ziyaret ederek öğrencilere kırtasiye malzemesi de hediye etti.
BİTLİS - İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 02:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sinan Tulay IP: 88.229.189.xxx Tarih : 31.03.2008 13:17:30

Selam. Sayın Kaymakamımız M. Ali Özkan Kaç Senelerinde Kaymakamlık Görevini Yaptı Bunu Bilen Birileri varsa Cevap yazarmı Lütfen.