18
Mayıs
2024
Cumartesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tatvan'a tatil köyü geliyor!

TATVAN'A İLK TATİL KÖYÜ ÇALIŞMALARI

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Van Gölü kıyısında yapılması planlanan ve bölgede bir ilk olacak olan tatil köyü projesinin, bürokratik engeller nedeniyle 7 yıldır yapılamadığı belirtildi.

Tatvan-Ahlat karayolu üzerinde bulunan Çöplük mevkiinde iş adamı İsmail Kocakaplan tarafından 2002 yılında yapılması planlanan tatil köyü, bürokrasi engellere takıldı. İş adamı İsmail Kocakaplan, 7 yıldır bu engelleri aşmaya çalıştığını, art niyetli insanlar yüzünden bölgedeki hizmetlerin engellenmeye çalıştığını ifade etti. Kocakaplan, "Tatvan-Ahlat karayolu üzerinde olan ve Çöplük mevkiinde güzel bir tatil köyü yapmayı düşündük. 2002 yılında 4706 Sayılı Yasa'dan faydalanarak buraya talip olduk. Ancak 7 yıldır bürokrasi sıkıntıları aşamadık. Bu bölgeye 800 kişi kapasiteli bir yer kazandırmaya çalışıyoruz. Ama bazı yerlerde tıkanmalar var. Şu anda imar aşamasına geldik. Ama Tatvan Belediye Başkanı imarımızı encümenden çıkartmadı ve siyasi tavır takındı. Daha sonra öğendik ki burası mücavir alanın dışında bir yer. Bu yüzden İl Özel İdaresi'ne başvurduk. Ve bunu yasalar çerçevesinde aşmaya çalışıyoruz" dedi.

"BÖLGE İLK TATİL KÖYÜNÜ KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bölgede bir ilk olacak olan tatil köyünün, bölgedeki turizmi canlandıracağını ifade eden Kocakaplan, "Burası 800 kişi kapasiteli bir yer olacak . 172 yatak, 88 adet ikiz villalar. 142 günü birlik için kamelya, 4 adet yöremize ait havuz olacak. Burada ailelerin rahat edecek şekilde düzenliyoruz. Çocuklara oyun alanları ile yüzme havuzu, basketbol ve spor alanları ve sosyal alanlar olacak. Buket otel yapmayı bile düşünüyoruz. İnşallah Doğu ve Güneydoğu bölgesinin ilk tatil köyü olacaktır. Yine burada 50 kişi istihdam edilecek. Burası 42 milyon TL'lik bir proje. Burası bitince bölgedeki turizm de canlanacak" dedi.

"ART NİYETLİLER YATIRIMLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Art niyetli kişilerin bölgeye yapılacak olan yatırımları engellemeye çalıştığını ifade eden Kocakaplan, bazı gazetelerde çıkan haberlerin de asılsız olduğunu söyledi. Gazetelerde söz konusu yerde tarihi eserlerin olduğu iddia edildiği, ancak bunun doğru olmadığını belirten Kocakaplan, "Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Urartuların yaşadığı bir yer. Tarih her zaman kendini yeniliyor. Bizden önce başkaları vardı ve bizden sonra da başkaları yaşayacak buralarda. Bazı gazeteler de burada tarihi yerlerin olduğu yazıldı. Ama bu haberler asılsızdır. Burada herhangi bir tarihi yapı yok. Bu art niyetli kişiler buraya gelecek yatırımların önünü kesmeye çalışıyorlar. Olmayan bir tarihi yapıyı varmış gibi söylemek bir vebaldir. İddia ettikleri tarihi eserler nerdeyse gelip göstersinler. Sonuçta burada 50 kişi istihdam edilecek ve ekmek yiyecek buradan. Biz tarih düşmanı değiliz. Bu ön yargıları öne sürüyorlar ama bizi yıldıramayacaklar. Biz işadamıyız ve geniş düşünürüz. Bizim için vatanın her köşesi birdir. Her yer bizim için Ankara'dır, her yer bizim için Tatvan'dır. Bunu böyle bilsinler" şeklinde konuştu.

"YATIRIMLARI BATIYA DEĞİL, BU BÖLGEYE YAPSINLAR"

Bürokrasi işlerin tamamlanması halinde Bitlis'in düşman işgalinden kurtarılışının yıl dönümü olan 8 Ağustos tarihinde tesisi açmayı hedeflediklerini belirten Kocakaplan, şunları söyledi:

"Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde ikinci bir izin almak gerekiyor. Çünkü bu yıl imar alamadık. Ama İl Özel İdaresi'nden imarımız onaylanırsa bunu Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne göndereceğiz. Eğer 8 Ağustos tarihinde Başbakanımız ilimize gelirse kurdeleyi kesmiş olacaktır. Ayrıca buradan iş adamlarına seslenmek istiyorum. Yatırımları batıya değil, bu bölgeye yapsınlar. Bu bölge bulunmaz bir nimettir. Yatırımlar buraya yapılarsa yöre insanının da refah düzeyi yükselmiş olacaktır."

HALK PLAJI YAPMAYI DÜŞÜNDÜK

Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ise, İHA muhabirine yaptığı açıklamada "Söz konusu yeri belediye olarak halk plajı yapmayı düşündük. Halkın hizmetine açmayı planlıyorduk. Tek düşüncemiz buydu. Bunun dışında herhangi bir art niyetimiz yok" dedi.

TATVAN'A İLK TATİL KÖYÜ ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 16:49:03
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 16:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?