19
Mayıs
2024
Pazar
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tatvan'da deve kaçakçılığı

Jandarma ekipleri tarafından Van-Tatvan Karayolu Küçüksu Köyü mevkiinde, önceki gün Mürsel Gürseven yönetimindeki 65 AC 219 plakalı kamyonun kasasında yapılan aramada, yurda kaçak yollarla sokuldukları belirlenen 9 adet deve ele geçirildi. Olayla ilgili olarak, kamyon sürücüsü Mürsel Gürseven ile araçta bulunan Bekir İnceöz ve Abdullah Altuntaş gözaltına alındı. Şahıslar, Tatvan Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İran’dan getirildiği tahmin edilen 9 deve, Tatvan’ın Yoncabaş Köyü’nde karantina altına alındı. Tatvan Kaymakamı M. Ali Özkan, develerin 21 gün süreyle karantina altına alındığını belirterek, "Küçüksu mevkisinde, kamyon içerisinde 9 deve, 3285 sayılı kanuna muhalefetten dolayı jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Bu develerin Aydın’ın İncirli İlçesi’nde yaşayan İlhan Ervas’a ait olduğu söyleniyor. Bu vatandaş halen yakalanamadı.

Develerin ’menşei şahadetnamesi’ olmadığı için bu hayvanlar 21 gün ilçemizde kalacaklar. Develer, Yoncabaş Köyü’ndeki Abdurrahman Demirkul adlı vatandaşa teslim edilmiştir. Karantina altına alınan develer, veteriner hekimler tarafından 21 gün kontrol altında tutulacaktır. Bölgemizde deve yetiştiriciliği olmadığından, bu develerin İran’dan getirildiğini ve Aydın’a götürüleceğini düşünüyoruz. Ancak sahibi yakalandığında daha net bilgi alacağız. 21 günün sonunda idari cezası yatırıldıktan sonra develeri sahibine teslim edeceğiz" diye konuştu.

iha-tatvan
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 13:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?