22
Mayıs
2024
Çarşamba
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tatvan'da HEM çalışmaları

Tatvan ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Mehmet Kalender, 26 dalda düzenledikleri 258 değişik kurs sonunda 5 bin 482 kişiye başarı belgesi verdiklerini belirtti.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Kalender, ilçe tarihinde ilk kez bu kadar belge verildiğini, çevre il ve ilçelerde de bir rekor kırdıklarını dile getirdi. HEM olarak bütün mahallelerde alan taraması yaptıklarını, vatandaşların isteği doğrultusunda kurlar açtıklarını belirterek, "Bu konuda Tatvan Belediyesi, Tatvan İlçe Tarım Müdürlüğü ve Tatvan 6'cı Mekanize Tugay Komutanlığı ile işbirliği yaptık. Kurslarımızın 36'sını köylerde düzenledik. Katılan 6 bin 367 kişi içinde eğitimlerini başarı ile tamamlayan 2 bin 406 bayan, 3 bin 76 erkek olmak üzere toplam 5 bin 482 kişiye belge verdik" dedi.

Kalender, 2007-2008 Eğitim ve öğretim yılında ise hedeflerinin kendi rekorlarını kırarak en az 8 bin kursiyere ulaşmak olduğunu belirterek, "Şimdiden ilçemiz başta olmak üzere çevre ilçelerden de bir çok kişinin değişik kurslar almak için başvurdu. Özellikle köylerde bayan ve erkeklere bilgisayar kursu vermeği amaçlıyoruz. Bu köylü vatandaşlarımızı da teknoloji ile tanışmalarını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 14:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?