19
Mayıs
2024
Pazar
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tatvan’da kızlar okullu oldu

Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde, kız çocuklarının okulla kaydı ve devamı konusunda büyük başarı elde edildiği bildirildi. Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, 2004 yılında ilçe merkezinde ve bağlı köylerde yaşayan kız çocuklarının yüzde 99’unun okula kayıtlarının yapıldığını belirterek, şunları söyledi:



“2004 başında eğitimde bazı hedeflerimiz vardı. Bunlardan biri eğitim ve öğretimde başarıyı elde etmekle beraber, kız çocuklarının da okula devamını sağlamaktı. Bu konuda başarılı olduk. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün oluşturduğu grupla, bütün köyleri gezdik. Bu çalışmalarda büyük başarı sağladık. Bu da bizi çok mutlu etti.”


Kaymakam Özkan, kız çocuklarını okula gönderen ailelere, devlet olarak her türlü yardımı sağladıklarını ve bundan sonra da bu yardımlara devam edeceklerini ifade etti.


İlçede yaklaşık 17 bin öğrenci bulunduğunu anlatan Kaymakam Özkan, ”Eğitimde geçen yıl istediğimiz başarıyı elde edemedik. Bu kötü imajı kaldırmak için 2004-2005 eğitim ve öğretim döneminde, her türlü imkanı seferber ettik. Bu yıl eğitim ve öğretimde, başarı sağlamak için özverili şekilde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.


Kaymakam Özkan, ilçede görev yapan öğretmenlerin de yıl boyunca özverili çalıştığını, zorunlu olmadıkça rapor ve izin kullanmadığını, bu durumun da öğretmenler adına örnek davranış olduğunu söyledi.
Hürriyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 16:50:38
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 16:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?