27
Mayıs
2024
Pazertesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tatvan'da saygı duruşu krizi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen Doğu Anadolu Fuarı'nın açılış töreninde Türk bayrağı ve saygı duruşu krizi yaşandı.

Kortejin taşıdığı Türk bayrağı Diyarbakır'daki bir firmanın görevlisi tarafından kaldırılmak istenirken, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi sözde 'devrim şehitleri' için yapılan saygı duruşuna katılmadı.
Tatvan Kaymakamlığı ve DTP'li Tatvan Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'nın açılış töreni, akşam saatlerinde gerçekleştirildi. Bu yıl 41'ncisi düzenlenen fuarın açılışına DTP'li Muş milletvekilleri Sırrı Sakık, M. Nuri Yaman, DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, DTP'li Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tatvan Belediyesi önünde toplanan topluluk, fuar alanına gitmek için yaklaşık 3 kilometrelik kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında Kaymakam Güldibi, DTP'li Belediye Başkanı Ok ile bazı kurum amirleri dev bir Türk bayrağı eşliğinde yürüdü. Bu grubun gerisindeki Muş milletvekilleri Sakık ve Yaman ile Bitlis Milletvekili Karabaş'ın da bulunduğu DTP'li grup arasındaki bazı gençler ise "Yurtsever Demokratik Gençlik" yazılı flama açtılar.
Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'nın açılış organizasyonunu üstlenen Diyarbakır'daki bir firmanın görevlisi olduğu belirtilen Hülya Dağ, kortej yürüyüşü sırasında Türk bayrağına müdahalede bulunmak istedi. Türk bayrağının bulunduğu grubun yanına gelen Hülya Dağ, zabıta memurundan bayrağın kaldırılmasını istedi. Bu sırada yaşanan tartışmaya bazı vatandaşlar da katıldı. Dağ'ın oradan uzaklaşması ile tartışma yatıştı.


Fuarın açılışı sırasında İstiklal Marşı okunmazken, DTP'liler sözde devrim şehitleri adına saygı duruşunda bulundu. Bu sırada milletvekilleri ve belediye başkanı ayağa kalkarken, Kaymakam Güldibi, bazı kamu kurum amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri yerlerinden kalkmadılar.


Yapacağı konuşma için Kürtçe anonsla davet edilen DTP'li Belediye Başkanı Abdullah Ok, bu yıl fuarda farklı etkinlikler yapmayı amaçladıklarını söyledi. Ok, birçok sanatsal etkinlik düzenleyeceklerini belirtti.


Önce Kürtçe ve daha sonra Türkçe anons edilerek kürsüye çağrılan Kaymakam Güldibi ise ilçenin tarihi ve tabi güzelliklerinden, yapılan hizmetlerden ve projelerden bahsederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmaların ardından 30 Haziran-20 Temmuz tarihleri arasında açık kalacak fuarın açılış kurdelesi Kaymakam Güldibi, milletvekilleri ve belediye başkanı tarafından kesildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?