27
Mayıs
2024
Pazertesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tatvan'da taziye evi açıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde esnaf ve hayırsever vatandaşların girişimiyle yaptırılan taziye evi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.


Saray Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaptırılan taziye evi düzenlenen bir törenle Tatvan İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi tarafından hizmete açıldı. Burada bir açıklama yapan Kaymakam Güldibi, devlet olarak her yere yetişmeye çalıştıklarını ancak halkın kendiliğinden bir araya gelerek kendi birikimlerinden sadaka ve zekat verme duygusuyla hayır işleri yapmalarının çok daha güzel olduğunu belirtti. Toplumu güçlü kılan en önemli değerlerden biri yardım duygusu olduğunu ifade eden Kaymakam Güldibi, "Demek ki insanlarımız bir araya geldikleri zaman neler yapabileceklerini bir kez daha göstermişlerdir. Bu vesile ile emeği geçen ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.


Taziye evinin yapımını organize eden Fazilet Camii İmamı Hasan Erçik ise bu çalışmadaki en büyük destekçilerinin Cami Müezzini Zakir Tarlan ile ilçede fırın işleten Meşuk Aksoy isimli esnaf olduğunu kaydetti. Tatvan halkı ve esnafının katkılarıyla yapılan taziye evinin büyük bir ihtiyacı karşılayacağına inandığını dile getiren Erçik, "Taziye evi nikah, sünnet ve toplantılar gibi her türlü faaliyetlerin yapılabileceği şekilde inşa edildi. İşten emeği olan ve katkısı olan bütün hayırsever insanlarımıza teşekkür ederim" dedi.
Düzenlenen açılış törenine İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'nin yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü İlker Yerden, İlçe Müftüsü Sabhetullah Kızılşah, İl Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 18:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?