19
Mayıs
2024
Pazar
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tatvanlı 3 genç kızdan hala haber yok

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde, dün elbiselerini yıkamak için girdikleri Van Gölü'nde kaybolduğu belirtilen 3 genç kızı arama-kurtarma çalışmaları bugün de sonuçsuz kaldı.
Tatvan'da dün öğle saatlerinde okuldan döndükten sonra Van Gölü kıyısına giderek yün yıkayan Nurcan Baydur (14), Elif Boral (14) ve Miyeser Baysülen (15), daha sonra üstlerini yıkamak için girdikleri gölde kaybolmuşlardı. Dün gece saatlerine kadar sürdürülen arama kurtarma çalışmaları bugün yeniden devam etti. Arama çalışmalarını yerinde izleyen Nurcan Baydur'un amcasının oğlu İbrahim Baydur, fenalaşarak baygınlık geçirdi. Baydur, vatandaşların yardımıyla ambulansla Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, 3 genç kızın gölde oynadıkları top bulundu.
Polis görgü tanığı olan Miyeser Baysülen'in kardeşi Nursel Baysülen'i (13) olay yerine getirerek, bilgisine başvurdu. Nursel Baysülen ablası Miyeser, Elif ve Nurcan'ın "imdat" diye bağırdıklarını ve suyun içinde kaybolduğunu belirtti. Baysülen, "Yün yıkadıktan, sonra kenarda top oynadılar. Ardından da girdikleri göl suyunda çırpınıp yardım isteyerek birden kayboldular. Ben bunların şaka yaptıklarını sandım. Bu nedenle bir müddet bekledim. Ancak onlar çıkmayınca gidip büyüklere haber verdim" dedi.
Kayalık bölgede Sahil Güvenlik, Tatvan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dalgıçlar ile vatandaşların arama-kurtarma çalışmaları bugün de sonuçsuz kaldı. Arama çalışmalara akşam saatlerinde ara verildi. Çalışmaların yarın yeniden devam edeceği belirtildi.
BİTLİS - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 00:30:01
Güncelleme :27 Mayıs 2004 Perşembe 01:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?