23
Mayıs
2024
Perşembe
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tek çare turizm

Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, bölgenin kalkınmasının tek yolunun ’turizm’ olduğunu ve ilçenin tarihi ve doğal zenginliklerine rağmen bu sektörden hak ettiği payı alamadığını belirterek, "Bölgenin tanıtılması için çevre illerdeki vatandaşlar evlerinden alınarak tarihi yerler gezdirildikten sonra tekrar evlerine geri götürülecek" dedi.

Belediye Başkanı Peker, yaptığı açıklamada, Bitlis ile çevresinin tarihi ve doğal güzelliklerle dolu olduğuna dikkat çekti. En önemli eksikliğin tanıtım olduğunu, bunun yapılamaması nedeniyle bölgenin turizm sektöründen hak ettiği payı alamadığını kaydeden Peker, tanıtımlara hız verileceğini dile getirdi.

Başkan Peker, "Yanımızda Van Gölü ve Nemrut Krater Gölü var. Tarihi eserlerimiz oldukça fazla. Her türlü doğa güzelliği mevcut; ancak bunları yeteri kadar tanıtamamışız. Çok iyi tanıtımlarla bu güzellikler tüm dünyanın hizmetine sunulabilir" dedi. Bölgenin kalkınmasının tek yolunun ’turizm’ olduğunun altını çizen ve bu konuda yeni projeler hazırladıklarını anlatan Peker, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl hazırladığımız projeyi bu yıl hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu projede yerli turistlerimiz tek tek evlerinden alınarak tarihi mekanlar gezdirilecek. Bölgede ilk defa Nemrut Krater Gölü ve Van Gölü çevresine turlar düzenlemek için bazı turizm şirketleriyle görüşmeler yaparak, bölgeye turlar düzenlemelerini istedik. Görüşmeler neticesinde bazı şirketlerden olumlu yanıt aldık. Gerek sosyal tesisler ve gerekse konaklama yönünde yardımcı olabileceğimizi belirttik. Özellikle hafta sonları Diyarbakır, Batman veya Şanlıurfa’dan bölgemize otobüslerle geziler düzenlemeye düşünüyoruz. Seçeceğimiz illere araç gönderip vatandaşları evlerinden alacağız. Burada tarihi ve doğa güzellikleri gezdirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca vatandaşların buradaki konaklama ve diğer ihtiyaçlarını da karşılarız. 3 gün boyunca bölgeyi gezdireceğimiz turistleri yeniden evlerine bırakırız. Bu konuda ciddiyiz. Bu yılı bu çalışmamızı gerçekleştireceğiz Amacımız, bu yıl gelecek olan yerli turist sayısının ileriki dönemlerde artmasını sağlamak."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?