20
Mayıs
2024
Pazertesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Tohum desteği verilebilir

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, bu yıl küresel ısınma sonucu tarım alanında yaşanan kuraklıkla ilgili olarak başlattıkları hasar tespit çalışmalarının tamamlayarak Tarım ve Köy İşlerli Bakanlığı'na gönderdiğini açıkladı. 

Konu ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Atbaş, Bitlis, Tatvan, Güroymak ve Ahlat'ta yaşanan tahıl ürünlerindeki zararın tespit edilerek Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na gönderdiklerini ifade etti. 

Vali Atbaş, özellikle Tatvan, Güroymak ve Ahlat'ta yapılan tahıl ürünleri üretiminin kuraklıktan etkilendiğini belirterek, "Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü ekipleri bu bölgelerde hasar tespit çalışması yaptılar. Bu bölgelerde yüzde 40-50 oranında bir ürün kaybının olduğunu tespit eden ekip, düzenledikleri raporları ilgili birimlere ilettiler" dedi. 

Vali Atbaş, çiftçilere şimdiye kadar bir destek gelmediğini de ifade ederek, "Bakanlık konu üzerinde çalışıyor. Maddi olarak bir destek geleceğini sanmıyorum. Ancak çiftçilerimizin de kredi borçları var. Bu borçları erteleme yoluna gidileceğini düşünüyorum. Ya da zarar eden çiftçilere önümüzdeki yıl tohum desteği verilebilir. Bu konuda ne tür bir desteğin verileceği henüz açıklanmadı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?