23
Mayıs
2024
Perşembe
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Vali'nin kayaf merakı

Tatvan İlçesi’nde bulunan Yumurtatepe mevkiindeki kayak tesisleri hafta sonları vatandaşların akınına uğruyor. Kayak tesislerine gelen Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ile eşi Nebahat Hacımustafoğlu da vatandaşlarla birlikte kayak yapıyor.

Vali M. Asım Hacımustafaoğlu ve bürokratlar tarafından da ilgi odağı haline gelen kayak merkezi, bu işe yeni başlayanlar için de ideal bir mekan. Vali Hacımustafaoğlu, eşi Nebahat Hacımustafaoğlu ile birlikte hafta sonlarını kayak tesislerinde geçiriyor. Görevli hocalar nezaretinde kayak öğrenen vali ve eşi, öğrenme aşamasında olmalarına rağmen tecrübelilerden pek de geri kalmıyor.

Vali M. Asım Hacımustafoğlu, vatandaşları da boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla kayak yapmaya davet etti.

Bitlis’i kalkındırmanın yolunun kültür turizmi ve doğa sporları olduğunu belirten Vali Hacımustafoğlu, bu konuda yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini söyledi.

Turizmin aradığı bütün özelliklerin Bitlis’te mevcut olduğunu kaydeden M. Asım Hacımustafaoğlu, "Kentimiz 6 bin yıllık bir tarihe ve dünyanın en güzel doğa manzaraları ile tabiat zenginliklerine sahiptir. Burası Nemrut dağı etekleri. Burada küçük bir baybliftimiz var. Kayak merkezimiz 2 bin 700 metre piste sahip. Burası kayağa yeni başlayanlar için ideal bir merkez. Yüzde 5-7, oranında 2 bin 700 metrelik bir eğime sahip. Hafta sonları burada binlerce insan kayak yapma fırsatı buluyor. Önümüzdeki yıl Nemrut Dağı’na 5 km uzunluğunda iki pist yapmayı düşünüyoruz. Burayı hayata geçirirsek, bölgenin kayak merkezi konumunda olacak. Bitlis Valiliği olarak ilde sevilen bu spora sonuna kadar destek vereceğiz. Bu sayede turizmi canlandıracağız" dedi.

İşletmeciliğini İl Özel İdare Müdürlüğü’nün yaptığı kayak tesislerde yiyecekler de uygun fiyatlarda sunuluyor.

Tatvan-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 09:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?