22
Mayıs
2024
Çarşamba
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Van Gölü'nü temizleme çalışmaları

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, önlem alınmaması halinde Van Gölü'nün gelecekte bataklık haline gelebileceğini söyledi.


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Peker, Van Gölü'nün hızla kirlendiğini ve bunu önlemenin yollarını aradıklarını söyledi.

Gölün kirlenmesine neden olan işletmeleri uyaracaklarını ve ikazlarını dikkate almayanlar hakkında cezai işlem başlatacaklarını ifade eden Peker, "Van Gölü Bitlis ve Van illerini ilgilendiren bir konudur. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nden sonra bu konu üzerinde ciddiyetle durduk ve temizliğine çok önem veriyoruz. Göl'ün kirlenmesine sebep olan işletmeler var. Onları uyaracağız, uyarıları dikkate almadıkları taktirde onlara en ağır cezayı keseceğiz. Arıtma tesisi için zemin etüt çalışması yapıldı ve arıtma tesisi projesinin ihalesi de yapıldı. Artıma tesisinin uygulama ihalesini hafta içinde yapacağız. Arıtma tesisi inşaatına 2008 yılının mart veya nisan ayında başlamayı planlıyoruz" dedi.


Gölün temizlenmesi gerektiğini belirten Peker, "Bu kirlenmenin önüne geçmek için Tatvan Belediyesi'nin çabası yetmiyor. Vatandaşların da bu konuda duyarlı olması gerekir. Van Gölü kıyısında bulunan belediyelerin de arıtma tesislerini bir an önce bitirmesi lazım. Bu sadece bir kurumun veya belediyelerin işi değildir. Diğer kurumlarında gayret etmesi ve ortak bir çalışma başlatması gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 14:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?