25
Mayıs
2024
Cumartesi
TATVAN - BİTLİS
Belediye Sayfaları

Yabancılardan süs bahçesi

Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen 5 farklı ülkeden 10 gönüllü genç, ilçenin sahil şeridinde süs bitkileri ve mevsimlik çiçeklerle bir bahçe yaptılar.

Tatvtan Belediyesi ve Gençtur organizesi ile ilçeye geldikleri ilk günlerde Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek için Van Gölü sahilinde çevre temizliği yaparak vatandaşların çevreye duyarlılığını arttırmayı çalışan 10 kişilik yabancı gönüllü genç şimdi de sahil yolundaki yeşil alana süs bahçesi yapıyorlar.
Tatvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Peyzaj Mimarı Yasemin Gündüz, "Gençtur organizesi ile yurt dışından gelen 10 kişilik gönüllü gençle beraber sahil yolunda şirin bir bahçe yapımına başladık. Yaklaşık 4 gün sürecek olan bu çalışmada bahçemize süs bitkileri, 10 çeşit mevsimlik çiçek ve çim ekeceğiz. Görüntü güzelliği için de süs kayaları ile bahçemize çevre düzenlemesi yapacağız" dedi.
Gündüz, ortalama 300 metrekarelik alanda yaptıkları bu çalışma bittikten bir hafta sonra süs bahçesini vatandaşların beğenisine sunacaklarını belirterek, "Buradaki amaç tahrip olmuş yeşil alanların yeniden düzenlenmesi konusunda vatandaşları bilgilendirmek, doğaya karşı daha duyarlı bir toplum ve yeşil alanları koruma konusunda halkı bilgilendirmektir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 14:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?