19
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Tarihçe

Bugünkü Fen-Edebiyat Fakültesinin temelini oluşturan Fen Fakültesi, 1975-1976 Eğitim-öğretim yılında; Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Fen Bilimleri ve Gök Bilimleri Bölümleri; Edebiyat Fakültesi ise Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile öğretime başlamıştır. 1977 yılında, ülkenin ihtiyaçları dikkate alınarak Kimya Bölümü Kimya Mühendisliğine, 1978 yılında Fizik Bölümü Fizik Mühendisliğine, Fen Bilimleri Bölümü de Jeoloji Mühendisliğine dönüştürülerek öğretimine devam etmiştir. Aynı yıl Biyoloji Bölümünün Botanik ve Zooloji kürsüleri iki ayrı bölüm haline getirilmiş ve böylece Fen Fakültesi; Botanik, Matematik, Zooloji, Fizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği olmak üzere altı bölümlü bir fakülte haline dönüştürülmüştür.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile öğretime başlayan Edebiyat Fakültesi’ne, 1976-1977 öğretim yılında Antropoloji Bilimleri Bölümünün eklenmesiyle Fakültenin gelişmesi sağlanmış ve daha sonra yapılan düzenlemelerle, 25 Şubat 1980 tarihinde Antropoloji, Sanat Tarihi, Coğrafya, Eski Ön Asya Dilleri, Kütüphanecilik, Tarih, Toplum Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yabancı Diller Bölümleri olmak üzere toplam dokuz bölümden oluşan bir fakülte haline gelmiştir.

Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 28.03.1983 tarihli 2808 Sayılı Kanun ile Fen ve Edebiyat Fakülteleri birleştirilerek “Fen-Edebiyat Fakültesi” adını almıştır. Bu yeni düzenleme ile Fen Fakültesi bünyesinde öğretimini sürdüren Fizik Mühendisliği, Fizik Bölümü olarak değiştirilmiş, Jeoloji Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Bölümleri, Mühendislik Fakültesine aktarılmış ve Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Antropoloji Bölümü de Sosyoloji Bölümü olarak değiştirilmiştir. 1990 yılında Coğrafya Bölümünün ve 1992 yılında Beden Eğitimi ve Spor Bölümünün açılmasıyla Fakülte zengin bir kompozisyona kavuşmuştur. Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, 1997 yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na dönüştürülerek Fakülte bünyesinden ayrılmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Adres2 :Elazığ
Posta Kodu :
Telefon :+90 424 2370000/40 Hat
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.