18
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi

Genel Bilgiler

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 19.09.1997 tarih ve 23115 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu’nun 97/9930 sayılı kararı ile kurulmuştur. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 2001-2002 Akademik Yılı'nda, Ek Kontenjanla toplam 31 kişilik ilk öğrencilerini alarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

2002-2003 Akademik Yılı'nda, Genel Kontenjan ile 26, Ek Yerleştirme ile 4 olmak üzere 30 öğrenci daha alınmıştır. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne ait bağımsız bir bina bulunmaktadır. Kuruluş aşamasındaki birimlerde ortaya çıkan bina probleminin benzeri İletişim Fakültesi için söz konusu olmamıştır. Öğretim elemanların kendilerine ait müstakil odaları mevcuttur. Ayrıca Fırat Televizyonu için kullanılan bölümde 500 m2’lik bir stüdyo, 15 m2’lik 4 oda, 20 m2’lik bir mutfak, 150 m2’lik salon bulunmaktadır. Fakültemizin kuruluş amacı özellikle 90'lı yılların başında gelişme gösteren Medya sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye elemanları yetiştirmektir. 1991 yılı öncesinde üniversitelerimizin İletişim Fakülteleri mezunlarının çalışabilecekleri kurumları arasında genelde TRT ve gazete şirketleri bulunmaktaydı. Bu kurumların istihdam kapasiteleri sınırlı olduğu için İletişim Fakülteleri mezunlarının önemli bir bölümü iş bulmakta sıkıntı çekmekteydi. Ancak bu sıkıntı 1991 yılından sonra süratle değişim göstermiş ve bu fakülte mezunlarına önemli iş imkanları doğmuştur. Çünkü; 1991 yılında ülkemizde bir özel televizyon şirketinin yayınlarını yurtdışından uydu kanalıyla başlatması ile birlikte Türkiye gündemine aniden özel radyo ve televizyon yayıncılığı konuları girmiştir. Yetkililer bu gelişme karşısında ne yapabileceklerini araştırma dönemine girdiklerinde; Türkiye’de arka arkaya ulusal, bölgesel ve mahalli düzeylerde birçok radyo ve televizyon istasyonları kurulmuştur. Ülkemizde bölgesel düzeyde 15 televizyon ve 98 radyo; yerel düzeyde 229 televizyon ve 1007 radyo olmak üzere toplam 1349 radyo ve televizyon şirketi yayın hayatlarını sürdürmekte ve bu sektörde on binin üzerinde kişi istihdam edilmektedir. Bu on bin kişinin bir bölümü radyo ve televizyon yayıncılığı konusunda herhangi bir eğitim almadan bu alanda çalışmaktadır. Kalifiye eleman eksikliği nedeniyle, özellikle mahalli düzeyde yayın yapan radyo ve televizyon programları bazen çok kalitesiz seviyede olabilmektedir. Bazı yayınlarda, argo kelime ve bozuk Türkçe ile cümleler kullanılabilmektedir. Eğer teknik donanım yönünden de sıkıntı söz konusu ise, özellikle bazı mahalli radyo ve televizyonlar kaliteli yayıncılık yapmak yerine, güzel Türkçe’mizin bozulmasına, argo kelimelerin yaygın şekilde kullanılmasına, ayrıca görüntü ve ses kirliliğine sebep olabilmektedir. Bu sorunların altında eğitimsizlik önemli rol oynamaktadır. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi, sektördeki bu problemleri de göz önünde bulundurarak, ülkemiz medya sektörünün ihtiyacı olan yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak ve öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için gerekli altyapı ve akademik çalışmalarına devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda Gazetecilik ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerine öğrenci alınması ve yüksek lisans programların açılması için hazırlıklar yapılmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi
Adres2 :Elazığ
Posta Kodu :
Telefon :0 424 237 00 80
Faks :0 424 237 00 80
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.