4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Genel Bilgiler

Fakültemizin kuruluşu ile ilgili çalışmalar 1976 yılına kadar uzanmaktadır. 1976 yılında Üniversitemiz Senatosunun almış olduğu bir karar doğrultusunda Fırat Üniversitesine bağlı bir ‘Balıkçılık Fakültesi’nin açılması kararlaştırılmıştır. Bu karar sonra Yükseköğretim Kurumları teşkilatı hakkında 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile Su Ürünleri Yüksekokulu’na dönüştürülmüştür. Su Ürünleri Yüksekokulu 1982-1983 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamış ve 11.7.1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Su Ürünleri Fakültesine dönüştürülmüştür. Fakültemizde öğretim süresi dört yıldır. Mezunlarına üniversitelerarası kurulun 28.4.1986 tarih ve 36-11 sayılı kararı ile ‘Su Ürünleri Mühendisi’ ünvanı verilmiştir.

Fakültemiz her yıl 60 öğrenci almaktadır. Eğitim-öğretim faaliyetleri Veteriner Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesinin binalarında sürdürülmektedir. Fakültemiz binası inşaatı devam etmektedir. Muhmetemelen 1-2 yıl içerisinde kendi binamıza taşınarak, daha geniş bir alanda ve daha geniş imkanlarla eğitim-öğretime devam edecektir.

Fakültemiz üç bölüm, ve bu bölümler altında yedi anabilim dalı olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Bölümler ve bu bölümlere bağlı anabilim dalları;

1) Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü

a. Balıkçılık Temel Bilimleri Anabilim Dalı

b. Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı

c. İçsular Biyolojisi Anabilim Dalı

2) Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü

a. Yetiştiricilik Anabilim Dalı

b. Balık Hastalıkları Anabilim Dalı

3) Su ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

a. Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı

b. İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
Adres2 :Elazığ
Posta Kodu :23119
Telefon :+90 424 2370000
Faks :+90 424 2386287
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.