18
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

Tarihçe

Teknik Eğitim Fakültesi, Yüksek Öğretim Kurulu’nun 19.11.1982 tarih ve 220/5880 sayılı kararları doğrultusunda Üniversitemizin 4. Fakültesi olarak kurulmasına Bakanlar Kurulu’nca karar verilmiştir. Fakülte, Meslek Liseleri ve Dengi Okullarda alanları ile ilgili dersleri verebilecek bilgi ve beceriye ilaveten öğretmenlik formasyonuna sahip "TEKNİK ÖĞRETMEN" yetiştirmenin yanı sıra sanayiye uygulama yeteneği yüksek teknik elemanlar sağlanmak amacıyla kurulmuştur.

Fakültemiz, ülke ve bölge öncelikleri dikkate alınarak 1983-1984 öğretim yılında, Makine Öğretmenliği, Metal Öğretmenliği ve Yapı Öğretmenliği programlarına öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır. 1992 yılında Elektronik Bilgisayar Öğretmenliği ve Eğitim Bilimleri Bölümü, 1994 yılında Elektrik Öğretmenliği bölümlerinin açılması ile birlikte bölüm sayısı altıya ulaşmıştır. Fakültemizde; 6 Bölüm ve bu bölümlere bağlı 25 Anabilim dalı mevcut olup 7 öğretmenlik programında Eğitim-Öğretim hizmeti verilmektedir.

Fakültemiz, eğitim-öğretim ve araştırma hizmetlerini; 8 profesör, 6 doçent, 36 yardımcı doçent, 8 öğretim görevlisi, 5 okutman ve 48 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 111 öğretim elemanı ile yürütmektedir. Ayrıca, fakültemizde 25 idari personelimiz görev yapmaktadır. 27440 m2 lik alanda eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma hizmetleri veren fakültede; 1 adet Enformatik laboratuarı, 1 adet Yabancı Dil laboratuarı ve her bölüme ait toplam 24 adet eğitim-araştırma laboratuarı ile 27 derslik bulunmaktadır. Fakültemiz, eğitim -öğretime ilk yılında 93 öğrenci ile başlamış, bu sayı geçen 23 yıllık dönemde 3283’ ye ulaşmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
Adres2 :Elazığ
Posta Kodu :23119
Telefon :+90 424 2370000
Faks :+90 424 236 70 64
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.