3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tarihçe

Fırat Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültesi açılması konusunda ilk girişimler 21 Nisan 1972 tarihinde başlamıştır. Çalışmalara bir süre ara verildikten sonra 07 Ocak 1976 tarihinde Fırat Üniversitesi’ne bağlı olarak bir Tıp Fakültesi açılması kararı üzerine kuruluş çalışmalarına hız verilmiştir. 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun yayımına kadar bu girişimler sürdürülmüş, bundan sonra 41 sayılı K.H.K. ile Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 1983-1984 öğretim yılına 106 öğrenci ile Elazığ’da başlamıştır. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan bir protokol ile yaklaşık 200 yataklı Doğum Hastanesi, Fırat Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne dönüştürülerek eğitim ve öğretim hizmetlerine tahsis edilmiştir.

Genel Bilgi

Fakültemizde 2002-2003 eğitim öğretim yılından itibaren entegre sisteme geçilmiş olup, halen 530 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Tıp Fakültesinde 3 bölüm ve bölümlere bağlı 43 anabilim dalı 24 bilim dalı bulunmaktadır. Fakültemizde halen 45 profesör, 68 doçent, 33 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 2 uzman ve 352 araştırma görevlisi öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır.

Fırat Tıp Merkezi kampüs içerisinde inşaatı devam eden yeni binasında, yöre halkına ve çevre illere üçüncü basamak hizmeti sunmaktadır. Fırat Tıp Merkezi’nde, acil ve çocuk acil birimleri dahil olmak üzere 50 birim poliklinik hizmeti vermekte, bunların 50’si aynı zamanda yataklı tedavi hizmeti sunmaktadır. Fırat Tıp Merkezi’nin şu anda yatak kapasitesi 866’dır. Tıp Fakültesi Dekanlığı 18.5.2000 tarihinden itibaren kullanım alanı 3500 m² olan yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Bu binada idari bölümlerin yanı sıra Yönetim Kurulu Odası, Toplantı Salonu gibi modernize salonlar mevcuttur. Ayrıca bu salonlarda Anabilim Dallarının istekleri üzerine eğitim toplantıları düzenlenebilmektedir. Tıp Fakültesi Amfileri yapılan düzenlemeler ile kongre ve toplantılara hizmet verebilir hale gelmiştir. Tıp Fakültesi bünyesinde tüm öğrencilerimizin yararlanabileceği internet bağlantılı bir bilgisayar laboratuarı oluşturulmuştur. Yine büyük bir ihtiyaca cevap veren Fırat Üniversitesi Deneysel Araştırmalar Merkezi kurulmuş ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Temmuz 2002 tarihinden bu yana üç ayda bir yayınlanan Tıp Fakültesi Bülteni öğretim elemanları ve öğrencilerimizin bütünleştiği bir yayın organıdır. Fırat Tıp Merkezi 10. katında kongre, sempozyum ve diğer toplantılar için bir salon oluşturulmuştur. Yine aynı katta, ayrıca Tıp Fakültesi binası yanında öğretim elemanları ve öğrencilerimiz için kafeteryalar açılmıştır. Tıp Fakültesi binası yanında halı saha, basketbol, voleybol sahası ve tenis kortundan oluşan spor kompleksi yapımı tamamlanmıştır. Tıp Fakültesi ve Fırat Tıp Merkezi’nin çevre düzenleme çalışmaları hızla devam etmektedir.

Fakültemizin kuruluşundan bu yana; Prof.Dr. Oktay ÖZKARAKAŞ, Prof.Dr. Gürsel ORTUĞ, Prof.Dr. Süleyman Sırrı KILIÇ, Prof.Dr. Özge ARDIÇOĞLU ve Prof.Dr. Ömer Lütfi ERHAN asaleten dekanlık görevi yapmışlardır. Şu an ise bu görevi Prof.Dr. İrfan ORHAN sürdürmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Fırat Üniversitesi Rektörlük Kampusu
Adres2 :Elazığ
Posta Kodu :23119
Telefon :0-424- 2122960
Faks :0-424- 2379138
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.