4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Fırat Üniversitesi Süleyman Demirel Keban Meslek Yüksek Okulu

TARİHCE VE KURULUŞ

Yükseköğretim Kurum Başkanlığının 25. 12. 1990 tarih ve 24464 sayılı yazısı ile kurulmasına karar verilmiş olan Yüksekokulumuz 01. 01. 1991 yılında Etibank Genel Müdürlüğü Keban Maden Arama Müdürlüğüne ait Simli Kurşun Tesislerinin bir protokol ile eğitim ve öğretimde kullanmak kaydı ile Fırat Üniversitesine devredilmesinin akabinde Fırat Üniversitesi Senatosunun 02. 12. 1991 tarih ve 10- a, b, c sayılı kararı gereği Elazığ Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Su Ürünleri Programının Yüksekokulumuza aktarılması , Maden ve HES programlarına öğrenci alınmasıyla eğitim ve öğretime başlamıştır.

Yüksekokulumuz yaklaşık 103 000 m2’ lik bir alan üzerinde 10 dershane, 3 Laboratuar, 1 Çalışma salonu, Bilgisayar laboratuarı, Kütüphane, İdari binalar, Konferans salonu, Yemekhane, Kafeterya, Misafirhane, Spor kompleksi, Kız ve Erkek öğrenci yurtları, 12 adet lojmanı, 5 adet plastik , 1 adet cam ve ısıtmalı seranın bulunduğu bir yerleşke alanına sahiptir.

EĞİTİM – ÖĞRETİM

S. DEMİREL Keban Meslek Yüksekokulu, Çağdaş ve yüksek düzeyde bilgi ve beceriyle donanmış mesleki alanda rekabet edebilir yeterlilikte bireylerin yetişmesine imkan sağlayan, her biri kendi alanında evrensel bilim ilkelerine uygun öğrenim veren, 8 program ve 1 araştırma merkezinden oluşmaktadır.

Bu programlar, Su Ürünleri, Maden, Hidroelektrik Santralleri, Seracılık ve Süs Bitkileri , İpekböcekçiliği, Çevre Koruma, Jeoteknik Teknikerliği ile Gıda Teknolojisi programlarıdır. Deneyimli akademik personeli ve öğrencilerin özverili çalışmaları sonucu Seralarda, üretime yönelik başarılı çalışmalar yapılmaktadır.

Yüksekokulumuzda eğitim sadece derslerle sınırlı değildir Bu nedenle, çağdaş ve nitelikli bir eğitimin yanında öğrencilerimizi sosyal ve kültürel açıdan da desteklemek amacıyla öğrencilerimize çeşitli imkanlar sunulmaktadır.

Elazığ dışından gelen öğrencilerimizin barınma sorunları yoktur. Eğitimin sağlıklı koşullarda sürdürülmesinin, ancak öğrencilerimizin kendilerini evlerindeki gibi rahat hissedebileceği koşulları sağlanmakla mümkün olacağı inancındayız.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Süleyman Demirel Keban Meslek Yüksek Okulu
Adres2 :Keban/Elazığ
Posta Kodu :23740
Telefon :0 424 5712302
Faks :0 424 5712060
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.