22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Yol ve su için söz verdiler

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Elazığ köy ve ilçelerinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. Çetinkaya, "AKP Hükümeti, duble yol çalışmalarında göstermiş olduğu başarıyı, köylerdeki yol ve su problemlerinde de gösterecek" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ve Elazığ AKP Milletvekilleri Prof. Dr. Abdulbaki Türkoğlu, Zülfü Demirbağ ve Şemsettin Murat, Meclis'in tatile girmesiyle, memleketleri Elazığ'a gelerek, köy ve ilçelerde bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmaya başladı.

İlk olarak Elazığ'ın Karakoçan, Kovancılar ve Palu ilçelerine ziyaretlerde bulunan Elazığlı milletvekilleri, gittikleri yerlerde esnaf ve vatandaşların problemlerini dinleyerek, söz konusu problemleri ve talepleri hükümete sunmak için notlar aldılar.

Milletvekili Necati Çetinkaya, gezi sırasında yaptığı konuşmada, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak, AKP hükümeti döneminde gerçekleştirilen öğretmen atamalarının bugüne kadar gerçekleştirilen en adil atamalar olduğunu savunarak, AKP hükümeti dönemindeki söz konusu öğretmen atamalarındaki adil düzenin, bugüne kadar hiçbir hükümet döneminde olmadığını, elektronik sistemle yapılan atamalara hiçbir şekilde torpilin karıştırılmadığını iddia etti.

Çetinkaya, "AKP hükümeti döneminde gerçekleştirilen öğretmen atamaları, bugüne kadar hiçbir hükümetin gösteremediği bir hassasiyetle yapılmaktadır. Elektronik sistemle gerçekleştirilen bu atamalarda hiçbir şekilde torpil söz konusu olamamaktadır.

Hükümetimiz döneminde bu torpil anlayışı tamamen ortadan kalkmıştır. Hatta Milli Eğitim Bakanımız bile kendini çocuğunun atamasında torpil yapamamaktadır. Bizim hedefimiz, dürüst ve şeffaf bir hükümet olmaktır" dedi.

KÖY İLE İLÇELERDE, YOL VE SU, ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN PRBLEMLER ARASINDA

Köy ve ilçelerde acil çözüm bekleyen problemlerin yol ve su olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, 2006 yılının sonuna kadar yolsuz ve susuz köy yolunun kalmayacağını iddia etti. Çetinkaya, "Köylerimizde en acil çözüm bekleyen problemlerimizin başında, yol ve su problemi gelmektedir.

Bizler bu yöredeki gezilerimiz sonucunda, vatandaşlarımızın problemlerini dinleyerek, köylerde yol ve su problemlerinin haricindeki sıkıntıları da saptamaya çalışıyoruz. AKP Hükümeti olarak kurmuş olduğumuz Köylere Hizmet Götürme Birliklerimiz sayesinde, köylerimizdeki sıkıntılarımızı daha kolay yeneceğimizi düşünüyoruz.

Bu sıkıntıların çözüme kavuşturulması için de, Türkiye genelindeki her köy ve ilçemize, AKP Hükümeti olarak asgari 500 milyar TL para gönderdik, daha da göndereceğiz. Köylerimizde acil çözüm bekleyen yol ve su problemleri giderildikten sonra, sıra kanalizasyon ve diğer sıkıntıların giderilmesine gelecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 15:21:23
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 17:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?