30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

1 oy farkla başkanlığı kazandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzincan Merkez İlçe Başkanlığını Yaşettin Yılmaz kazandı.


MHP Erzincan Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kongrenin divan başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, divan üyeliklerine ise MHP Erzincan eski Belediye Başkanı Erkan Karaman, MHP İl Sekreteri Yaşar Karadağ ve MHP Belediye Meclis Üyesi Gökhan Keleş seçildi.
Seçimler öncesi partilere hitap eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, iktidarı eleştirerek ülkenin zor bir dönemden geçtiğini öne sürdü. 7 yıllık AK Parti iktidarını vatandaş için boşa geçmiş bir zaman olarak nitelendiren Çobanoğlu, vatandaşın bu yükü taşımaya daha fazla tahammülünün kalmadığını savundu.
"Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır, kemik adeta bir daha yerine gelmemek üzere kesilmektedir" diyen Çobanoğlu şunları söyledi: "İşte Türk Milletinin, ve ülkemizin geleceği ve kaderi bugün yedi yıldır iktidarda bulunan zihniyetten kurtulmaya az kalmıştır. Bu kurtuluşun da siyasi simgesi, adı ve adresi, mensubu bulunmaktan şeref duyduğumuz MHP'dir. Bugün bütün Türkiye genelinde yapmakta olduğumuz il ve ilçe kongrelerimizin çok önemi ve ehemmiyeti vardır. Bu kongreleri üç yılda bir yapmakta olduğumuz toplantıların çok daha ötesinde, bugün az önce ifade etmeye çalıştığım gibi, Milliyetçi Hareketin ülkenin idaresine el koyma toplantılarının temel taşı ve bir noktada da Milliyetçi Hareket Partisinin ve Ülkü Ocaklarının var olma mücadelesinin ispatı olacaktır."dedi.
Servet Akpınar ve Yaşettin Yılmaz’ın aday olduğu kongrede konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. 255 delegenin oy kullandığı seçimlerde 126 oy alan Yaşettin Yılmaz, MHP Erzincan Merkez İlçe Başkanı seçildi. Servet Akpınar ise 125 oy almayı başardı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 15:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?