19
Nisan
2024
Cuma
ERZİNCAN

Beldeye kadın eli değdi!

ERZİNCAN'ın Yoğurtlu beldesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzincan Şubesi tarafından yürütülen 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında 2 ay önce 7'si kadın 15 kişi istihdam edildi. Kadınlar haftanın 5 günü park, bahçe ve mezarlık temizliğinde görev alıyor.

Kente 5 kilometre uzaklıktaki 2 bin 900 nüfuslu Yoğurtlu beldesinde, İŞKUR projesi kapsamında 7'si kadın 15 kişi işe alındı. Beldeden 74 kişinin başvurduğu iş için çekilen kurada seçilen işçiler, 9 ay süreyle görev yapacak. CHP'li belediyenin 6 kişiden oluşan temizlik personeline eklenen işçiler arasındaki kadınlar, çalışmalarıyla herkese örnek oluyor.

Beldeyi güzelleştirmek için ellerinden geleni yapan kadın işçilerden evli ve 3 çocuk annesi 43 yaşındaki Şeref Naz Koçak, işini severek yaptığını belirterek, "Kadın olduğumuz için temizlik yaparken özen gösteriyoruz. Alın terimiz ile para kazanıyoruz" dedi. Yine evli ve 3 çocuk annesi olan 32 yaşındaki Zeynep Tunç da "Çevremizi temizliyoruz. Hem sevdiğimiz işi yapıyoruz hem de para kazanıyoruz. Bize bu imkanı verdiği için İŞKUR'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Beldenin CHP'li Belediye Başkanı Hasan Ali Sağyan ise "Kadın temizlik işçilerinden çok memnunuz. Beldemizin pırıl ıpırıl eden kadın personelle gurur duyuyorum" dedi. 

DHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2013 Perşembe 19:03:59
Güncelleme :11 Aralık 2013 Çarşamba 14:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?