3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

100 işsiz gence tarımsal eğitim

Erzincan'da İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından desteklenen, “100 İşsiz Gence Tarımsal Eğitimle Yeni Bir Hayat Projesi”nin ilk etabı uygulamaya konuldu. 

Erzincan'da vasıfsız işsiz gençlere, "Meyve Yetiştiriciliği" ve "Örtü Altında Sebze Yetiştiriciliği" alanlarında teorik ve uygulamalı eğitim verilmesini hedefleyen projenin teorik dersleri, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nde Vali Ali Güngör'ün de katıldığı törenle başladı. 100 işsiz gencin tarımsal eğitim alacağı projenin başlaması nedeniyle düzenlenen törende, proje hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Durbaba Budak, söz konusu projenin, işsiz gençlerin alacakları tarımsal eğitimle bir vasıf kazanmalarının yanı sıra bölgede daha bilinçli tarım yapılması açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı. 

Programda daha sonra projeye iştirak eden gençlere hitaben bir konuşma yapan Vali Ali Güngör'de, hızla gelişen dünyada ülkelerin artık teknolojileriyle ön plana çıktığını belirterek, "Öyle ki, belirli alanlarda bayrağı taşıyabilmek için en son teknikleri kullanmak durumundayız. Erzincan, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan iller arasında yer alıyor. Tarım ve hayvancılıkta da, il bazında öne çıkmanın ilk şartı teknik tarımdan geçiyor. Bu da çiftçimizin uzman kadrolar tarafından en iyi bir biçimde eğitilmesiyle mümkün olacaktır." dedi. 

Son yıllarda özellikle meyvecilik ve örtüaltı sebze yetiştiriciliği alanında yapılan çalışmaların, Erzincan'ı bu konuda bölge illeri arasında söz sahibi olmasını sağladığına dikkati çeken Vali Ali Güngör, Erzincan İl Özel İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğü'nün bu konuda çiftçiyi hem maddi anlamda, hem de teknik anlamda desteklediğini söyledi. Bu açıdan, uygulamaya konulan projenin büyük önemi olduğunu dile getiren Vali Güngör, "Projeyle sosyal güvencesi olmayan işsiz gençlerimize yeni bir misyon yüklenecek ve bu gençlerimizin üretime direkt katkı yapmaları sağlanacaktır. Burada asıl önemli olan insanlarımıza belirli bir alanda deneyim kazandırılması, onların istihdama yönlendirilmesi ve teknik tarım açısından gençlerimizin yetiştirilmesidir. Projenin özünde insanlara balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek gayesi yatmaktadır." diye konuştu. 

Vali Güngör, konuşmasının ardından derse katılan gençlerden ikisine, ders kitapçığı, not defteri ve kalem verdi. Vali Güngör, daha sonra diğer sınıfları da gezerek projeye dahil olan gençlere başarı dileğinde bulundu. Tarım İl Müdürlüğü ile Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli uzmanlardan 4 ay süreyle teorik ve pratik tarımsal eğitim alacak 100 gençten, aldıkları eğitim doğrultusunda iş yapmak isteyenlere, İl Özel İdare Müdürlüğü yüzde 50 oranında maddi destek sağlayacak.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 14:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Okan Akkaya IP: 85.102.135.xxx Tarih : 20.12.2006 12:55:23
bu eğitim çalışmaları inşAllah artarak devam eder ...