30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

110 süt sığırı sahiplerine verildi

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 110 tane simental cinsi damızlık süt sığırı çekilen kuraların ardından 55 aileye dağıtıldı.


Üzümlü Kaymakamlığı, Üzümlü Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Erzincan Tarım İl Müdürlüğü’nün girişimleriyle proje kapsamında süt sığırı almak isteyen çiftçilerden şartları uyan 55 kişi Üzümlü Belediyesi toplantı salonunda çekilen kuraların ardından hayvanlarını teslim aldılar. Ankara’dan özel bir firmadan alınan süt sığırları Üzümlü Merkez’de sahiplerine dağıtıldı. Aile başına iki tane dağıtılan süt sığırlarının kura ve dağıtımı esnasında heyecanlı dakikalar yaşandı.
Çiftçilere dağıtılan süt sığırlarının tanesi 4 Bin 135 TL’ ye geliyor. Süt sığırlarının ödemesi ise 2 yıl ödemesiz sonra ki 6 yılda 6 eşit taksit ile ödenecek. Dağıtım esnasında sığır alan vatandaşlara hayırlı olsuna gelen Üzümlü Kaymakamı Murat Gözütok ise, “Üzümlü’de hayvancılığın daha da geliştirilmesi adına kaymakamlık olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Süt sığırı alan çiftçilerimiz hayvan bedellerini 6 yılda taksitler halinde Bakanlığa geri ödeyecekler. Hayvancılık sektörünün Üzümlü’nün gelişmesi için büyük önem taşıyor, dağıtılan hayvanların da sektörün gelişimine katkıda bulunacaktır” dedi.


Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Latif Bulut yaptığı açıklamada, “Dağıtmış olduğumuz simental cinsi damızlık süt sığırları Üzümlü Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında yürüttüğü 55 çarpı 2 toplam 110 tane damızlık sığır çiftçilerimize dağıtıldı. Hayvanlar Ankara’dan alındı. Asgari 2 ile 7 ay arasında gebe olmaları lazım. Dağıtım yaparken veteriner arkadaşlarda ultrason ile gebelik kontrolleri yapıldıktan sonra aşı ve gerekli ilaçları da verildikten sonra sahiplerine teslim ediliyor. Verilen bu hayvanların ödemeleri 2 yıl ödemesiz sonra ki 6 yılda 6 eşit taksit ile ödenecek. İnanıyoruz ki verilmiş olan bu hayvanlar ile bu bölgede süt üretimi artacak ve önümüzde ki yıllarda burası bir simental havzasına dönüşecek. Bu proje kapsamında kooperatife bir kooperatif binası yapılacak ve bu binada süt toplama tankları ve diğer ekipmanlar da olacak. Dolayısıyla üreticiler topladıkları sütleri burada pazarlama şansına sahip olacaklar” Diye konuştu.
Dağıtımı yapılan süt sığırları veteriner hekimlerin kontrollerinden sonra sahiplerine teslim edildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 12:30:31
Güncelleme :4 Ağustos 2009 Salı 12:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?